Vitaindító: bukott doppingteszt után el kell törölni egy sportoló össze győzelmét?
MMA

Vitaindító: bukott doppingteszt után el kell törölni egy sportoló össze győzelmét?


Cody Garbrandt életében nem volt olyan pipa, mint amikor meglátta, hogy egykori edzőpartnere, T.J. Dillashaw – akitől kétszer is TKO-s vereséget szenvedett – lebukott teljesítménynövelő doppingszerrel. Pedig megkönnyebbülve is érezhette volna magát, hiszen csalással győzték le.

Cody és csapata elégtételt szeretne venni, és tök jogosan.

Kezdjük ott, hogy Dana White-nak automatikusan vissza kellett volna csatolnia a harmatsúlyú bajnoki övet Cody derekára, hiszen Dillashaw vette el tőle. Ez persze nem történhetett meg, mert Garbrandt bő egy hónappal azelőtt, hogy kiderült TJ turpissága, csúnyán kikapott Pedro Munhoz-tól (bár elvileg akkor most Munhoz a jelenlegi harmatsúlyú UFC-bajnok).

De továbbmegyek – vagyis nem én, hanem Cody és csapata, akik azt szeretnék elérni, hogy a UFC elvegye T.J. összes győzelmét, amit a promóciónál szerzett:

“Ha olimpiai aranyérmes vagy, és lebuksz szteroidokkal, az összes érmedet elveszik – mindet, amit valaha szereztél." – érvelt Ali Abdelaziz, Cody menedzsere. “T.J. Dillashaw-nak az összes UFC-s győzelmét el kellene venni. Már szóltunk emiatt az USADA-nak, de ignoráltak minket.”

A probléma természetesen az, nem lehet bebizonyítani, hogy pontosan mikor volt TJ szervezetében szer és mikor nem, hiszen az összes korábbi doppingteszten átment. A kérdés az: vajon aki egyszer lebukott, az mindig is csalt?

Visszatérve az álmodozás mezejéről a valóságba: a megüresedett harmatsúlyú címet a Marlon Moraes vs. a légsúlyú bajnok, Henry Cejudo összecsapás győztese veheti majd át a UFC főnökétől.

"No Love" nem sieti el a visszatérést (ahogy ez a srác sem), Ali szerint "sok meccs van még benne", és meg szeretnék várni, amíg teljesen egészséges nem lesz, és úgy nem küzd majd megint, ahogy Dominick Cruz ellen. Ha ez így lesz, a menedzser szerint ügyfelét nagyon nehéz lesz megverni.


Szólj hozzá