EPO-val bukott meg T.J. Dillashaw, két évre eltiltották a volt harmatsúlyú bajnokot!
MMA

EPO-val bukott meg T.J. Dillashaw, két évre eltiltották a volt harmatsúlyú bajnokot!


Úgy fest, Cody Garbrandton át, Michael Bispingen keresztül mindenkinek igaza volt T.J. Dillashaw bűnösségével kapcsolatban.

A USADA ugyanis tegnap bejelentette, a legsúlyosabb büntetéssel szankcionálja az egykori harmatsúlyú bajnokot.

Az első bukásért maximálisan adható két évet kapja T.J. így 2021 januárjáig elköszönhetünk tőle.

Jeff Novitzky, a UFC doppingellenes védőangyala biztos megnyalta a szája a sarkát a vizsgálat és a tesztek eredményein, hiszen Jeff pontosan ezzel a szerrel tudta őrületbe és bukásba kergetni a kerékpáros legenda Lance Armstrongot.

Ez pedig nem más, mint az EPO vagy hosszabb nevén recombinant human erythropoietin.

”Eléggé jól tájékozott vagyok EPO ügyben, mikor még a profi kerékpáros csapatokat vizsgáltam... Ez egy elég effektív szer. Nem találod meg sehol semmiben, kizárólag beszúrhatja az ember. Csak ebben a formában kerülhet a szervezetbe. Egy anti-dopping skálán ez egy elég komoly vétség, közel a legkomolyabbak egyikéhez.”

Az EPO elvileg ha minden körülmény klinikai és ”jól” van használva 7-8 óra alatt kimutathatatlanná válik a szervezetben.

Mégis mi okozhat bukást?

Nagyon egyszerű.

Ha egy sportoló nem tud egyből vénát találni, vagy pedig nem sikerül tisztán oda szúrnia, akkor a test zsírszövetei veszik fel a cuccot, melyben jóval tovább megmarad a nyom.

Pikogrammok, ugye.

Dillashaw 33 éves, karriere csúcsán volt, Henry Cejudo fél perc alatt rommá verte januárban, most elvesztett két évet abból az időszakból, ami során a sportolói maximumát tudta volna hozni.

Tehát Cody Garbrandt is teljesen megalapozottan vádolta már EPO használattal legnagyobb riválisát, továbbá Michael Bisping is a darts tábla közepébe dobott, mikor kijelentette, amiért azonnal letette az övet, gyakorlatilag elismerte a bűnösségét.

A Dillshaw csapat nem fellebbezett a döntés ellen.

Kár érte. Kiváló harcos volt.


Szólj hozzá