Véresre verte Mike Hamel-t Usman Nurmagomedov
MMA

Véresre verte Mike Hamel-t Usman Nurmagomedov


A Bellator hajnali gálájának egyik legérdekesebb párosításán a veretlen Usman Nurmagomedov (11-0) csapott össze Mike Hamel-lel (7-4). Hamel mérlege nem túl impozáns, azonban NCAA Div 1-es birkózó lévén bárkinek meg tudja nehezíteni a dolgát, hiszen a birkózás az egyik legnagyobb erény az MMA-ban.

Még Borics Ádámnak is meggyűlt vele a baja, pedig ő a harmadik kiemelt a Bellator ranglistáján pehelysúlyban, és akkor Hamelnek mindössze egy hete volt a felkészülésre.

A veretlen fighter egy Nurmagomedov, ami automatikusan azt jelenti, hogy a dagesztáni is nagyon jól birkózik. Érdekes volt látni, hogyan bunyóztak egymással a felek, hiszen még frissen él az emlékezetünkben a Borics vs Hamel mérkőzés.

Az unokatesója, Khabib is ott volt a sarkában:Az első komoly találat egy kérdőjel rúgás volt Usman-tól, amit úgy bekajált Hamel, mintha el se találta volna. Jó látni, hogy Usman inkább az állóharcot erőlteti, nem a birkót, mert hát ez így csak látványosabb, na. Nurmagomedov ismét betalált testre egy szemet gyönyörködtető pördülő hátsó rúgással. Hamelnek lassan ki kellene találnia valamit, egyelőre nem tud közel kerülni Usmanhoz, és csak nyeli a rúgásokat.Nincs könnyű dolga, a dagesztáni nagyon szépen tartja távol magától.

Nurmagomedov most az ökleivel is megkínálja az amerikait. Hamel hatalmas csapottakkal fenyeget. Lemutat a földre az amerikai egy kivédett vádli rúgás után, a menet végén válaszul pedig kap egy staredown-t Usmantól, akit a mérkőzésvezető tessékel a sarkába. Az első menetet simán nyerte az orosz.

Időközben jön a reklám, hogy 30 napig ingyenesen lehet nézni a Bellator bunyóit a sho.com/bellatormma linken, aztán 5 dollárba kerül a közvetítés havonta fél évig.A második menet sportszerű pacsival kezdődik, amit mindig jó látni. Ugyanúgy folytatódik a küzdelem, Usman távolról dolgozza Mike-ot fejen és testen, ütésekkel és rúgásokkal, Hamel orra már a menetek között elkezdett komolyan vérezni, és a rá érkező támadások nem segítenek a helyzeten, hogy enyhén fejezzük ki magunkat.

Hamel végre megpróbál egy földrevitelt, de Usman kivédi. Mike feje egyre vörösebb a vértől, de megy előre, mint egy gép, le a kalappal. A rúgásai után rendszerint védtelenül hagyja a fejét, ezen a hibán később majd javítania kell. Usman jab-jei folyamatosan ülnek.

Van dolga rendesen a cutman-nek a harmadik menet előtt.

Mike nagyon jól kezdi a harmadikat, betalál egy ütéssel, valamivel később elkapja Usman hátát, megpróbálja a földre vinni. Mindössze 15 másodpercig tudja csak négykézláb tartani Usmant, aki ismét könnyedén kiszabadul. Szép állóharc következik, szinte csak állnak egymás előtt és indítanak támadásokat a bunyósok.

Kiesik Hamel fogvédője. Ismét emeljük kalapunkat előtte, határtalan kondival és jó állal áldotta meg az ég. Usman betalál neki egy nagyon komoly rúgással gyomorra, és megérzi a vérszagot. Hamel most először hátrál talán, Nurmagomedov megsorozza a fejét tiszta ütésekkel! Hamel visszatámad, kiszabadul a ketrec széléről. Mike a földre tudja vinni ellenfelét, de kárt nem tud okozni benne. Nurma ismét kivéd egy földreviteli kísérletet. A végén Hamel mindent bevet, hogy kiüsse ellenfelét, de nem jön össze neki.Usman simán nyeri a meccset egyhangú pontozással, 12-0-ra javítva a mérlegét. Ezen a linken nézheted vissza a teljes mérkőzést.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá