Tragédia: 38 éves korában meghalt Anthony Rumble Johnson
MMA

Tragédia: 38 éves korában meghalt Anthony Rumble Johnson


Sokkoló hír érkezett a tengerentúlról: a mai napon, 2022. november 13-án 38 éves korábban elvesztette a harcot a súlyos betegségével szemben Anthony "Rumble" Johnson, a UFC egykori félnehézsúlyú bajnoki kihívója.

Anthony 23-6-os mérleget hagyott hátra az utókornak, kétszer vívott félnehézsúlyú címmérkőzést a UFC-ben, mindkétszer Daniel Cormier volt az ellenfele, aki mindkét alkalommal szubolta őt. Rumble óriási ütőerejű versenyző volt, és talán hihetetlen, de sokáig váltósúlyban harcolt. 2006-ban, karrierje elején megnyerte a Rocky Mountain Nationals tornáját, amely során két embert vert meg egy este alatt pontozással.

Anthony-t hosszú ideje súlyos betegség gyötörte, nem tudni, hogy pontosan mi. Október végén menedzsere azt kérte, imádkozzunk érte
"Rumble-nek egészségügyi gondjai vannak. Nagyon szomorú. Azt szeretném, ha mindenki imádkozna érte, mert nincs jól. Nagyon erős lelkileg, de imádkozzunk érte" – nyilatkozta menedzsere, Ali AbdelAziz.

Ezek az imák sajnos nem találtak meghallgatásra.

Anthony utolsó mérkőzésére tavaly májusban került sor, akkor 4 év kihagyás után tért vissza, a Bellator igazolta le. A második menetben aratott kiütéses győzelmet.

Szomorú szívvel írjuk ezeket a szavakat: nyugodj békében, bajnok!


UPDATE: megvan, mi okozta a UFC legenda idő előtti halálátKiderült, hogy Anthony Non-Hodgkin limfómában (a nyirokrendszer rosszindulatú daganata), illetve hemophagocytás lymphohistiocytosis-ben szenvedett.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá