Nem tudni, tesztelik-e koronavírusra a UFC 249 harcosait
MMA

Nem tudni, tesztelik-e koronavírusra a UFC 249 harcosait


Dana White nemrég jó hírekkel rukkolt elő. Elmondása szerint megtartják a UFC 249: Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson gálát április 18-án, vagyis az eredeti időpontban. Állítólag a helyszín is megvan, de nem árulta el, mi az. Ahogy azt sem, tesztelni fogják-e a bunyósaikat koronavírusra a gála előtt, vagy sem.

Dana korábban nagy dobra verte, hogy náluk az emberek egészsége az elsődleges szempont, a brazíliai gála mégis úgy ment le, hogy nem tesztelték le a bunyósokat, hogy megfertőződtek-e. Két intézkedés volt mindösszesen: nézők nélkül rendezték meg a gálát, és óvatosabban mérlegeltek – ennyi.

A főnök szerint áprilisban mindent megtesznek azért, hogy mindenki egészséges maradhasson, de nem volt hajlandó "a média orrára kötni", hogy pontosan milyen intézkedéseket vezet be. Itt azért megállunk egy szóra: köszönjük meg White-nak, hogy tényleg mindent megtesz a mi szórakoztatásunkért (három gálát elmeszeltek, de a meccset, amit mindenki epekedve vár, nem meszelte el, pedig megtehette volna).

Visszatérve a témához: viszonylag könnyen működhetne a vírusfertőzöttek kizárása, csak az a baj, hogy a tesztek nem állnak rendelkezésre a kellő mennyiségben. A tavalyi év az egyik legjobb volt a UFC történelmében, és White reméli, hamarosan visszatérhetünk a régi kerékvágásba. Elvileg 2-3 helyszínt lőttek be a UFC 249 potenciális helyszíneként, és 3-4 USA-n kívüli ország van még versenyben.

"Mindegy, mi zajlik a világban, a UFC tovább fog menetelni, nézőkkel vagy nézők nélkül. A csapatommal nem fogjuk feladni a küzdelmet. Meg fogjuk tartani a rendezvényeinket idén is." – tette hozzá a Boss.


Szólj hozzá