Ez volt minden idők legkülönlegesebb UFC-gálája
MMA

Ez volt minden idők legkülönlegesebb UFC-gálája


Most hétvégén rendezték meg a világtörténelem első helyi nézők nélküli UFC-gáláját a koronavírus-para miatt. Kevin Lee, a főmeccs egyik szereplője divatos maszkban érkezett meg az arénába:A gálát öröm volt így nézni. Az aréna kongott az ürességtől, így a harcosok edzőinek utasítását is tisztábban lehetett hallani, mint valaha.

A ketrec ropogását is hallottuk, ahogy a harcosok nekidőltek. Nem is beszélve a légzésről: itt lehet hallani igazán, mennyire van kifáradva valaki, és ez egy nagyon jó információ egy nézőnek. Az én személyes kedvencem azok a K1-es bunyók voltak, amiket úgy tettek fel a YouTube-ra, hogy nem voltak szakkommentátorok. Minden egyes rúgást, ütést, morgást és csatakiáltást hallani lehetett. Bocs az offtopic-ért, de muszáj illusztrálnom, mire gondolok:Bár az illusztráción volt nézőközönség, nem voltak kommentátorok, és ez önmagában elég volt ahhoz, hogy ilyen nagy élményben legyen részünk. Persze nem azt mondom, hogy nincs szükség kommentátorokra, mert van. Az ő feladatuk az, hogy a nézőknek elmagyarázzák, mi történik a ketrecben.

Az lenne a legjobb megoldás, ha két stream közül lehetne választani: egy kommentátor-menteset és egy normálisat.

De visszatérve a gálához. Michael Bisping, az egyik szakkommentátor hatalmasat bakizott: megszokásból azt mondta, "make some noise", miután Renato Moicano szubolta ellenfelét azt elsőben. Ez csúnyán magyarra fordítva annyit tesz, "csináljatok egy kis hangot". Mivel egy darab néző sem volt, ezek a szavak csak süket fülekre találhattak. Illetve volt, aki próbált javítani a helyzeten :DD :Johnny Walker kikapott pontozással, Krylov nem igazán engedte kibontakozni őt, és bizony az első menetben be is vitt pár megrendítő ütést is a brazilnak, akinek ez volt a második veresége a UFC-ben:Gilbert Burns egy gyönyörű balossal leütötte Demian Maia-t a földre, a brazil magánál volt, de aztán kapott egy kőkemény ground-and-pound-ot, a bíró mentette meg a további károsodástól. Maia tiltakozott a döntés ellen, de semmi esélye nem volt, a döntés már megszületett, ráadásul egy nagyon jó leállítás volt ez, már nem védekezett intelligensen.Gilbert győzelemittas üvöltése visszhangzott az arénában, a bunyós utána kihívta Colby Covington-t:És el is érkeztünk a főmeccshez, ahol Kevin Lee és Charles Oliveira csapott össze egymással. Aki nem tudná, Charles-é a legtöbb szubos győzelem a UFC-ben és 6 győzelme volt egyhuzamban a meccs előtt. Kevin lee is magabiztos lehetett, legutóbb brutálisan kiütötte a veretlen Gregor Gillespie-t. A mérkőzést köztes súlyban rendezték, mert Lee nem tudott bemérni.

Az első menet nagyrészt a földön zajlott, Kevin derekasan helyt állt a fekete öves BJJ-s ellen. A másodikat erősen kezdte Charles, sokat talált, nyomult előre mint a gép. Egy karfeszítéssel is fenyegetett a brazil, de az utolsó két percen a hátán fekve töltötte. Nagyon érdekes vége volt a meccsnek. Oliveira elkapta Lee nyakát, és guillotine-nal kopogtatta. Lee kopogott vagy 5-ször, aztán amikor leállították a meccset és kiszabadult a feje, úgy tett, mintha még mindig partyban lenne. A bíró mondta neki, hogy Kopogtál, haver, nézd vissza a videót. Ezt is csak azért hallottuk, mert nem volt közönség. Priceless.Oliveira ezzel egy lépéssel megdönthetetlenebbé tette a saját rekordját, már 14 szubos győzelemnél jár, sőt, ezzel beállította a legtöbb idő előtti kivégzés rekordját is, amit immár együtt tartanak Donald "Cowboy" Cerrone-val. Elképesztő a fickó, címmeccset neki!

A meccseket itt tudjátok visszanézni hamarosan.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá