Breaking: Khabib bejelentette, hogy bunyózni fog GSP ellen
MMA

Breaking: Khabib bejelentette, hogy bunyózni fog GSP ellen


Kapaszkodjatok meg a széketekben, vagy a falnál, mert iszonyat bréking van. Khabib Nurmagomedov nemrég bejelentette, hogy a Justin Gaethje elleni mérkőzése után megküzd George St-Pierre-rel, minden idők legjobb váltósúlyú bunyósával:

A tweet-re Brett Okamoto figyelt fel:A könnyűsúlyú bajnok Joe Rogan egyik posztja alá kommentelte, hogy 2021. áprilisában megküzd GSP-vel.

Ez persze még csak egy szép terv, hiszen ha Khabib októberben kikap Justin Gaethje-től – ami már önmagában az évtized mérkőzésének ígérkezik –, az átírhatja a számításait. Persze semmi oka nincs bizonytalankodni, hiszen annyira domináns, hogy eddig csak egyetlen menetet veszített el a UFC-ben (a Conor McGregor elleni harmadikat). Amennyiben Khabib kikapna Justintól, még nem feltétlen jelentené a GSP-Nurmagomedov meccs eltörlését, hiszen egy vereséggel nem törölhető el az a bizonyos 28-0-s mérleg, nem törölhető el, hogy Khabib minden idők legdominánsabb bajnoka. És különben is, Pierre szerint nem Justin, hanem Khabib A tökéletes harcos.

Korábban már volt szó erről az álom párosításról, mindkét harcos áldását adta rá, azonban a UFC nem engedélyezte, mert nem akarták, hogy a kanadai még egy bajnokukat kivégezze a ketrecben (Michael Bisping-et, a középsúlyú bajnokot verte).

A mérkőzést nem erősítette még meg a UFC.

GSP korábban jelezte, hoy még mindig érdekelné egy ilyen összecsapás, de még ő sem reagált Khabib fenti kommentjére. A váltó- és középsúlyú ex-bajnok ugyanannyiszor mérkőzött eddig, mint Khabib, és neki is rendkívül jó mérlege van (26-2). Szerényen nem önmagát jelölte a tökéletes harcosnak, pedig sokak szerint még Khabibnál is jobb. Mindazonáltal 9 év korkülönbség van köztük Khabib javára, és Georges 2013 óta visszavonult, egy meccse volt 2017-ben, a Bisping elleni, három éve megint inaktív.

Ettől függetlenül még mindig jó formában van, az edzéseket nem hagyta abba, és 40 évesen még nem nevezhető öregnek.

Ha ez összejön, az évszázad mérkőzése lesz.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá