Petr Yan és Jin Soo Son az év meccseinek egyikét dobták a ufc moszkvai debütálásán!
MMA

Petr Yan és Jin Soo Son az év meccseinek egyikét dobták a ufc moszkvai debütálásán!


Merab Dvalishvili és Terrion Ware nyitották az estét harmatsúlyban. A grúz Merab egy fekete pappakhában érkezett a nyolcszögbe, amolyan evil Khabib hatást keltve magáról.

Amit alá is támasztott, hogy gyakorlatilag Nurmagomedov stílusában végigdarálta a meccset, negyedik vereségét adva Ware-nek. Sorozatban. Nyilván ma reggel az álláshirdetések böngészésével kezdett.Merabra is ráfért a győzelem, előző alkalommal talán az év egyik legbotrányosabb esete kapcsán hirdették ki vesztesnek előtte meg egy megosztott döntést bukott a Serra – Longo csapat fia.

Ramazan Emveev és Stefan Sekulic jöttek ezek után váltósúlyban, Emeev hengerelt de megint megmutatta, hogy nem képes egyesből kettesbe váltani. Jó az, hogy ha 18000 fordulat/perc nyomsz egy meccset, de nem első sebességben kellene... Na mindegy. Emeev lesz az aki hiába lesz 4-0 jelenlegi szerződése végén, nem fognak neki újat adni mert befejezésre képtelen.Három éves kihagyást követően tért vissza, egy orosz ”instagram modell” Adam Yandiev. A faszit majd egymillióan követik instagramon, így elég nagynak lehet mondani rajongóinak számát.

A veretlen középsúlyút egy a súlycsoportba (205-ből) most érkező szintén veretlen, Jordan Johnson fogadta, aki egy meneten keresztül rongybabázott az orosszal, a másodikban pedig 42 másodperc alatt egy d'arce fojtással kopogtatta.

Itt még nem volt kopogás:Itt viszont igen:Emlékeztek Magomed Ankalaevre? Ő volt az, aki tavasszal 14 perc 59 másodpercen át verte Paul Craiget, de a Medvezsidó az utolsó másodpercben lekopogtatta?

Minden idők legnagyobb comeback-jét mutatta be Paul CraigMagomednak volt mit bizonyítania, amit finoman szólva meg is tett, Macin Prachniot lerúgta majd szétverte, kicsit több mint három perc alatt. A dagesztáni pontosan az lehet, amire a haldokló félnehézsúlynak szüksége van:

Az est egyik legjobban várt meccsén a nem kicsit súlyt tévesztő Mairbek Taisumov negyed órán át húzta Desmond Green ellen. Ami azért fura, mert mindenki mészárlást várt az orosz részéről, de Green meglepő módon állta a sarat, sőt néha felül is kerekedett a meglepett oroszon.

De csodák nincsenek, a súlyt tévesztett emberek szinte kivétel nélkül nyernek is, most se alakult máshogy a forgatókönyv.

Taisumov nem mellesleg ”befenyített” mindenkit, amennyiben nem kap amerikai vízumot, ő biza vissza is vonul. Egész héten azt hangoztatta, hogy ő így-úgy nem bűnöző stb, de könyörgöm. Nem ezt mondja minden bűnöző? :D Emil Meeknek is volt dolga a törvénnyel, ezért alig engedték be amerikába az év végén-elején.

Taisumov elvileg valami komoly dolog miatt nem mért be, sose tévesztett eddig, viszont harcolt ő váltósúlyban is. Lehet kap még egy esélyt könnyűben, de mivel az államokba nem utazhat, csak a brazil vagy ázsiai gálák jöhetnek szóba, esetleg Ausztrália.Kajan Johnson egy igazi ”edgi-boi”, valami idióta videóklipp miatt ki van rá akadva a UFC egy ideje, de a Tristar Gym társtulajdonosaként nem mernek vele packázni. Majd elintézi magának az elbocsájtást, ugyanis most már 4-3 a mérlege Islam Makhachev és most Rustam Khabilov is elintézték, mondjuk az előbbi cikibb volt, egy első menetes armbar miatt, itt ”csak” megosztva kapott ki.

Egy amúgy nem is rossz meccsen.

Az utolsó előtti ültetőn Petr Yan és Jin Soo Son csaptak össze.

Yan ellenfele eredetileg Douglas Andrade lett volna, de az visszalépett, más meg nem akart kiállni ellene így ellenfelet kellett igazolni, aki a dél-koreai Son lett. Tudni kell róla, hogy Chan Sung Jung a mentora, akit jobban talán a ”Koreai Zombi” néven ismerhetünk.

És basszameg, megcsinálták az év meccsét.

Yan gyakorlatilag a Prérifarkashoz hasonlóan az ACME boltból mindent bedobott Son ellen, de egyszerűen a jobbik koreai álla annyira kemény volt, hogy az egyébként fantasztikus ökölvívó Petr nem tudott mást tenni, csak kihúzni a 15 percet.

Dobok ide kisvideókat meg gifeket, de felesleges. Nézzétek meg a komplett meccset.

Son sajnos egyébként súlyt tévesztett, így nem jogosult bónuszra, (egy darab font kellett volna a limithez) de emberiség elleni bűncselekménynek tartanám azt, hogy ha a UFC nem tolt volna neki egy borítékot az öltözőben némi rubellel vagy bármivel.Yan nyert, de a legnagyobb győztesek mi voltunk. Év meccse sanszos dolog, de a Zabit – Bochniak környékére lehet lőni ezt a fantasztikus háborút.Mindenki jókedvűen várta az utolsó ültetőt, ahol Herb Dean volt a bíró Khalid Murtazaliev és C.B. Dollaway között.

Dean a második menet végén a szó legszorosabb értelmében agyonverette Dollawayt, egy olyan eset volt ez mikor a három kommentátor Dan Hardy, John Gooden és Paul Felder már kiabáltak rá, hogy állítsa le a mészárlást.

Dean utóbbi években nyújtott teljesítménye egyszerűen gyalázat, rengeteg esetben nem tud mérlegelni és vagy túl hamar (Alhassan – Homasi) vagy túl későn avatkozik be.

Gyalázat. Yamasaki és Mazzagatti mosolyognak.

Szólj hozzá