Minden idők legnagyobb comeback-jét mutatta be Paul Craig
MMA

Minden idők legnagyobb comeback-jét mutatta be Paul Craig


Minden idők legnagyobb comeback-jét mutatta be Paul Craig

Ritka az olyan eset mostanában, hogy az ültetőkről felhozunk egy meccset önálló cikk kategóriába, de most meg kell tenni.

Paul Craig tagadhatatlanul hatalmas karakter, aki 2016 végén került a UFC-hez, veretlenül és BAMMA bajnokként. Első meccsét nyerte, de utána Tyson Pedro és Khalil Rountree is nagyon szétrúgták a seggét.

És gyerekek, ez tegnap este sem volt másképpen a UFC Fight Night 127: Werdum vs Volkov gálán.

Magomed Ankalaev ugyanis Craig ellen debütálhatott a UFC-ben, három meneten keresztül azt csinált vele, amit akart. Sima 30-26 meccs volt a dagesztáninak. A harmadik, és egyben utolsó menet végét jelző három ”tapsoló” által kiadott hangot követően, Craig a kerítés mellett volt a földön, a dagesztáni előtte már macskaeledellé verte.

A skót valahogy bevarázsolta a nyakát egy láb-háromszög fojtásba. A helyzet a következő volt: ha a veretlen dagesztáni eszméletét veszíti, akkor is megnyerte volna a meccset, mert vége lett volna. KETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTŐ másodpercet kellett volna kibírnia, de 4:58-nál elkezdett kopogni, Marc Goddard bíró pedig szokásához híven rendkívül jó bírói munkával azonnal reagált Magomed kopogására, így egy másodperccel a vége előtt leintette a mérkőzést.

A közönség szó szerint felrobbant, Craig talán minden idők legnagyobb comeback győzelmét aratta, egy olyan mérkőzésen, amit minden pontozónál elveszített, egyhangúan.

Egyik bírónál már be volt írva az egyhangú győzelem… 😀 😀 😀

Hihetetlen volt.

Craignek nagyon kellett a győzelem, elmondta a meccs után, hogy ez volt az utolsó harc a szerződésén, így most 2-2 a UFC-nél. Három perec után meg már nagyobb nevet is elküldtek.


4 hozzászólás

 1. chuck-d

  ha a versenyző eszméletét veszti, akkor a szabályok szerint nem nyerhet. már csak abban bízhatott volna, hogy a bíró elbassza.
  https://twitter.com/marc_raimondi/status/820469379372490753

 2. Himenez

  Ettől szép a küzdősport,az utolsó pillanatig koncentráltnak kell maradni.Illetve”amíg nem adtad fel nem győztek le”.Nagy bunyósok erénye vesztett helyzetből fordítani.

 3. Bebeto07

  Hááát fociban erre mondanák, hogy erősen bundagyanús… Ilyen rövid alatt lekopogni, ennyivel a vége előtt. Persze lehet, hogy pont egy levegővétel előtt kapta a folytást és már fáradt(ak) volt(ak) amúgy is a meccs végén. De akkor is. Ez nagyon amatőr hiba volt, szerintem csak megijedt hirtelen, hogy most mi van. Ettől még tényleg igaz, hogy amíg nincs vége, addig nincs vége, küzdősportban pedig különösképp!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*