Vigyázni akar magára, augusztus előtt semmiképp sem tér vissza Wonderboy Thompson
MMA

Vigyázni akar magára, augusztus előtt semmiképp sem tér vissza Wonderboy Thompson


Egy hónappal ezelőtt esett meg, az akkor talán az egész világ MMA közösségét ledöbbentő történés, Anthony Pettis pehely és könnyűsúly után váltóban próbálkozott Wonderboy Thompson ellen...

...és hát tudhatjuk mi lett a végeredmény.

Ugyan Thompson egészen a ”Showtime Punch”-ig dominálta a meccset, Pettis ütőereje annyira megmarad, a normál testsúlyához legközelebbi súlycsoportban, hogy nem volt mit tenni, 58 kickbox és 18 MMA összecsapás után Wonderboy bizony nem állt fel.A vereséget hihetetlen méltósággal, már már nyájasan viselő Thompson viszont dupla heartbreak-en van túl.

A nagy KO eredményképp nem lehet ott a UFC júniusi gáláján Greenville-ben, ami ugye neki teljes mértékben a hazai pályája.

A nyári visszatérés gondolata viszont továbbra is lehetőség:

”Augusztus? Talán. Remélem júniustól lehet némi kontakt sparringban is részem. Addig formában maradok, de szeretnem ezt (itt a fejére mutatott) rendben tartani. Mikor tudok újra sparringolni, egy camp-be belekezdeni.”

Thompson tehát közel 70 meccs után, első KO vereségét követően nem hajlandó sietősre venni a visszatérést. Erre hozott is egy jó példát.

”Michael Bisping. Túlságosan hamar tért vissza. Ott volt a GSP elleni brutális harca, de alig három héttel később már Shanghaiban állt ki Kelvin Gastelum ellen. Túlságosan hamari volt... Ha évekig tervezel még ezzel foglalkozni, óvnod kell magad. Az agyadat nem tudod karban tartani. A tested igen, de az agyadat nem. Lassan kell visszatérni.”

Thompson abban reménykedett még a Pettis elleni meccse előtt, hogy egy harmadik címmeccs közelébe juthat, de ez elég nyilvánvalóan egy ideig nem fog megvalósulni, hovatovább ő maga is tudja, dolga van.

”Pettis előtt úgy voltam vele, hogy harmadik vagyok a rangsorban, egy győzelem és... na jó talán még egy az után ismét címközelbe hozhatott volna. De Isten máshogy akarta. Nem adom fel a csatát a címért. 36 éves vagyok és még mindig egy tonna harc van bennem. Pozitív maradok és minden erőmmel ezen dolgozom.”

Wonderboyt nem mellesleg a TMZ is elég emberesen beijeszthette a vereséget követően.

A szennylap ugyanis az ő, (saját bevallása szerint legrosszabb) képével hírezte le, T.J. Dillashaw két éves USADA szabadságát.

”Nevetséges volt. Természetesen minden barátom cikizni kezdett, hogy a legrosszabb képet találták meg rólam, de amúgy is... TMZ. Csináljátok rendesen a dolgotokat. Egyetlen Google keresésbe került volna a dolog. Még Dana White is üzent és csak nevetni tudott.”lol


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá