Vidákovics Patrik ezúttal Kínában vívott meccset egy világbajnokságon

Vidákovics Patrik ezúttal Kínában vívott meccset egy világbajnokságon


A nemrég a Bangla Boxing Stadiumban brillírozó Vidákovics Patrik ezúttal egy világbajnokságon meccselt.

Patrik a Phuket Top Teamnél való edzéseim során kapott egy lehetőséget, hogy november 24-én a Kínában megrendezett, 3 napos WU Fight világbajnokságon egy kínai ellenféllel mérkőzzön.
"A súlyok 5 kilogrammonként változnak, mi a 80 kg-ot kaptuk, fogyasztanom nem kellett, a thai edzések során befogytam 76-78 kg ra." – árulta el nekünk Patrik.

"Ez egy 16 fős világbajnokság, a következő forduló márciusba lesz, ha nyerek. Pár hete még úgy tudtam hogy kickbox szabályrendszerbe mérkőzünk, kiérkezésem során derült ki, hogy "muay-thai" lesz. A kínaiak igen érdekes szabályrendszert állítottak fel, valószínűleg hogy a saját erősségüket helyezzék előtérbe. Térdelni csak a testet lehet, a fejet nem. Könyökvédő lesz, és a könyököt is csak oldalirányból lehet alkalmazni. Én a saját kick-box stílusomat fogom ráerőltetni az ellenfelemre, nem megyek be clinchbe, kívülről sok boksszal és rúgással támadok. Úgy tudom, a kínaiak erősen bekezdenek az első menetben, erre ügyelni fogok, viszont én se fogok könnyedén kezdeni.

A Phuket Top Team-nél az állóképességemet nagyon felhozták, úgy érzem ezt a 3x3 menetet sikerül majd végigdolgozni nagy intenzitással."

Hamarosan jövünk a beszámolóval!


Szólj hozzá