Van néhány új információnk Max Holloway lehetséges kiesésének okairól
MMA

Van néhány új információnk Max Holloway lehetséges kiesésének okairól


Senki nem tudja pontosan mi lehet Max Holloway sorsa, de Dana White tegnap este pár információmorzsát már elhintett a média felé.

Szerinte a 145 fontos bajnok jó ideig nem harcolhat majd, továbbá az eleinte emlegetett esetleges agyrázkódás teória is megdőlhet. A kopasz egyébként leginkább Brian Ortegára van kikelve, T-City ugyanis beintett a UFC-nek azzal, hogy nem fogadta el a lehetséges tartalék ellenfelet. Aki pedig nem lett volna más, mint Jeremy Stephens. Who da fook iz det gáj, ha úgy tetszik. Az első számú jelölt egyébként Frankie Edgar lett volna, de nagyon egyszerű okból nem tudta vállalni a szereplést:

Néhány napja kapott egy nagy adag őssejt injekciót a vállába, amit pihentetnie kell pár napig.

Stephens pedig José Aldo ellen lett volna kiszedve, mert igent mondott az alig 72 órás short notice harcra. Ortega viszont csak annyit, hogy bekaphatjátok: Nem meccselek.

A kockázat túl nagy lett volna, mert Stephens bármennyire is bukdácsolt egy évvel ezelőttig, egy legit gyilkosról van szó, aki két ember fejét is lecsavarozta már idén. Korean Superboy és Josh Emmett személyében. Szóval a formája óriási, de a meccsből nem lett semmi így marad az Aldo elleni összecsapás a hó végén.

Az elsődleges hírek arról szóltak, hogy az elmúlt 7 napban valami történt Holloway körül. Ez vagy egy esés utáni feji trauma, vagy ki lett ütve sparring közben. De a legbizarrabb forgatókönyv szerint, Blessed aki most már Cursed vízmérgezést kapott.

Ami pedig a fogyasztás része. Bronzon egyszer leírta ezt nekünk, abból a cikkből idézem e sorokat:
”Szóval egy 100 kilós versenyző esetében napi 8 liter víz beviteléig kell felmennünk a felkészülés alatt, fokozatosan. A víztelenítés egy héttel a mérlegelés előtt kezdődik. Addigra meg kell közelítenünk 4-5 kilóra a kitűzött versenysúlyt, jelen példa esetében a 93 kilót. Ha pénteken van a mérlegelés akkor vasárnap már napi 10 liter folyadékot kell bevinnünk, amit naponta csökkenteni kell 1.8 -2 literrel(attól függ, milyen az illető testzsírszázaléka). Valahogy így fog kinézni:
Vasárnap 10 liter, hétfő 8, kedd 6, szerda 4(és itt már a nátriumot is kerülni kell, tehát minden étel sózatlan!).”

Holloway tehát úgy néz ki benyakalhatott vízből, ugyanis a vízmérgezés és az agyrázkódás tünetei, mint ha tükörben állnának egymással:

Szédülés, hányás fejfájás zavarodottság letargia kimerültség étvágytalanság érzékenység izomgyengeség eszméletvesztés, kóma...

Maxnek egyébként Conor McGregor is üzent, meglepő módon most nem a szemét oldalát vette elő, ahogy az év vége és tavasz során tette:


”A gondolataim és tiszteletem a 145 font világbajnokával, Max Hollowayel vannak.”

Szép gesztus.

Hollowaynek 4 meccse maradt el sorozatban, Frankie Edgar ellene esett ki a 218-ról, ott jött Aldo a visszavágójukra.

Utána próbálkoztak még egyszer, a 222-ről már Blessed egy lábsérülés miatt lépett vissza, majd Khabib Nurmagomedovval szemben short notice ugrott volna be, de a fogyasztás áldozata lett.

Nem tudni milyen hatással lehet ez az eset a bajnok karrierjére, de egy ideig biztosan nem láthatjuk. Az öv 8 hónapja nem volt védve, amennyiben Stephens nyer Aldo ellen, írják ki az átmenetit közte meg Ortega között a 228-ra.


Szólj hozzá