Valószínűleg Anderson Silva és Rose Namajunas is fél éves eltiltást kap
MMA

Valószínűleg Anderson Silva és Rose Namajunas is fél éves eltiltást kap


Anderson Silva remekül küzdött e UFC 237-en. Újra bebizonyította, hogy még 44 évesen is van keresnivalója a UFC-ben, még most is nagyon gyors és atletikus volt – meg nem mondod róla, hogy lassan félúton van 40 és 50 között.

Az kb. egy tizessel fiatalabb Jared Cannonier (12-4) egy ritka, mint a fehér holló kivégzéssel (lábrúgás) tette el láb alól a brazil legendát, akinek korábban is meggyűlt a baja az alsó végtagjával, mikor Chris Weidman térdébe beletörte a bokáját a UFC 162-n:Rose Namajunas pedig kis híján még nagyobb horrorsérülést szedett össze, amikor Jessica Andrade, az új szalmasúlyú bajnok földhöz vágta őt, nyakkal.

Mindkét fighter 180 napos eltiltást kapott, vagyis fél éven belül biztosan nem láthatjuk őket az Oktagonban, egy feltétellel: ha szerencséjük van, és az MRI-s vizsgálatok pozitívabb képet mutatnak, mint ahogy ők kinéztek a vereségük pillanatában.

Jó esetben Rose-nak csak 60 napot kell pihennie, és Silva is leredukálhatja a kényszerpihenőjét 45 napra a hétfői MRI-s vizsgálattól függően. Az elsődleges infók szerint nem tört el semmije, és nem is ment kórházba azonnal.

Mindkettejüknek jót tenne egy kis szünet, de a fél év nagyon sok lenne Silva számára, akinek napjai meg vannak számlálva 44 évesen a UFC-ben.


Szólj hozzá