Valószínű négy évet kaphat Jon Jones, menedzsere próbálja puhítani a talajt az esés előtt
MMA

Valószínű négy évet kaphat Jon Jones, menedzsere próbálja puhítani a talajt az esés előtt


Lassan 10 hónapja húzódik már Jon Jones épp aktuális doppingügye, egy februári meghallgatást leszámítva totális csend van eset körül.

A UFC 214 során ugyan lerúgta Daniel Cormier fejét a helyéről, a dicsőség alig tartott tovább pár hétnél, mikor is a USADA turinabolt talált egyik harc előtt vett mintájában.

Jonesó, Kalifornia állam atlétikai szövetsége előtt már meghallgatásra került még a tél végén, azóta nem sokat hallani róla.

A USADA ugyanis nem siet a dolog ítéletével.

Érdekes módon Anderson Silva esete is totális stagnálásba került, a ”kisebb” nevek pedig szinte futószalagon jönnek le a bajosok listájáról: ”JDS, Lil Nog stb...”

Jones és Silva is négy év elé néznek, és a kezdetekkor még optimista menedzser, Abraham Kawa is leszállt a realitás földjére:

”Mikor láttuk, hogy GSP négy év kihagyás után hogyan tért vissza, Jon azt mondta: Ember, ha Georges meg tudja csinálni ezt 4 év után, én miért ne tudnám? Miért ne tudnék kimenni oda és utánacsinálni? Jon sosem mondta azt, hogy: Ennyi volt, lelépek, befejeztem.”

Kawa megjegyezte, hogy Jones továbbra is edzésben van, felfüggesztésre ellenére is:

”Jon jó helyen van. Nagyon vissza akarna már térni. Úgy mondják, ha ez egyszer bemászik a bőröd alá, viszketni fog. Jonnal most ez a helyzet. És ez rossz. Szeretném látni harcolni.”

Harminc évesen Jones most úgy néz ki végleg kisiklott, majdnem negyedmillió dollár büntetés mellett Kalifornia Állam visszavonta az engedélyét is, hogy harcolhasson.

Jones utoljára akkor hallatott magáról, mikor Chuck Liddell nevetséges módon kijelentette, hogy 47 évesen majd 10 évnyi szünetet követően visszatér, és pár felhozómeccset követően Jonesra fáj a foga.


Szólj hozzá