UFC on FOX 29: Poirier vs. Gaethje ültetők és két főkártyás meccs összefoglalói
MMA

UFC on FOX 29: Poirier vs. Gaethje ültetők és két főkártyás meccs összefoglalói


Szám szerint 14 mérkőzéssel lettünk gazdagabbak a UFC on FOX 29: Poirier vs. Gaethje gála révén, melyek már kora este elkezdődtek magyar idő szerint, hajnalig tartva.


Luke Sanders és Patrick Williams harmatsúlyban húzták el a függönyt, egy rendkívül izgalmas és véres meccsen három meneten át. A pontozók szerint 2x30-27 lett a meccs, de egyikük a középsőt Williamsnek adta(joggal).A második meccs is két 135 fontos úr között zajlott, Alejandro Perez és Matthew Lopez, nevesítve. Az első menetet Lopez vitte, de a másodikban jött a hihetetlen fordítás, Perez egy takedown kísérletből menekülve egy térdessel megingatta ellenfelét és addig darálta míg Nic Jones bíró azt mondta, elég. Wow. Szép fordítás...

 

Arjan Bhullar és Adam Wieczorek meccse külön cikket kapott, nem ok nélkül. :)

Váltósúlyban a következett Yushin Okami akit tavaly szeptemberben még félnehézben láthattunk elaludni, Ovince St. Preux Von Flue fojtása által. A japán akkor négy évnyi szünet után tért vissza a UFC-be, váltósúlyban meg 9 hónapja nem meccselt.  Ellenfele a brazil Dhiego Lima lett, akit még Jesse Taylor vert meg a tavalyi Ultimate Fighter döntőjében. A rutin megmutatkozott, Okami közel félszáz MMA meccsel a háta mögött végig sakkban tartotta a brazilt, az utolsó menetben már 10-8-at csinálva.vSima 30-26 minden bírónál, Okami első UFC győzelme ez fél évtizede.Fábián Melinda súlycsoportja, a 125 font is meccset kapott, méghozzá az Ultimate Fighterből ismert Shana Dobson azt a Lauren Muellert fogadta, aki Dana White Contender Series műsorában levett minket a lábunkról. A veretlen Lauren három profi meccsel rendelkezett a kopasz műsora előtt, mindet hozva. White előtt is jó teljesítményt mutatott, így bekerült a nagyok közé. A rendkívül változatosan de szerintem egyformán teljesítő hölgyek közül Lauren volt a jobb három menet után, de kövezzetek meg, én Dobsonnak adtam a komplett meccset 29-28-ra. A három bíró ugyanezt, Muellernek. Furi. Lehet bennem van a hiba, de na, nem éreztem igazságosnak az eredményt.

A FightPass ültetők főmeccse volt könnyűsúlyban Gilbert Burns és Dan Moret összecsapása.  Utóbbi UFC bemutatkozása volt ez, amit sajnos rossz okból nem fog elfelejteni, ugyanis egy menet és egy perc alatt darálóba került. Majd saját dugájába dőlt, a ketrec mellett. Minden tisztelet Burnsnek, hogy nem töltötte még meg jobban, mert a bíró virágot szedni vót az oktagon másik felében...A Fox ültetők egy 185 fontos háborúnak ígérkező meccsel kezdődtek, Brad Tavares és egyik személyes kedvencem, Krzysztof Jotko között. A háború ugyan megvolt, de egyoldalúra sikeredett, ugyanis Tavares simán vitte az első két menetet, a harmadik fele előtt pár másodperccel megfektette majd kis GNP után befejezte a lengyelt. Hihetetlen módon Hawaii fiának 2011 óta ez az első nem pontozásos győzelme, még Phil Baronit ütötte ki 2011 januárjában. Négy meccses nyerőben van, határ a csillagos ég.  Jotko bármennyire is kedvencem, a David Branch elleni meccs elvette a lelkét, megosztva kapott ki, majd kétszer kiütötték... Minden bizonnyal ennyi volt a dal a UFC-ben.

A 125 fontosok jöttek, de most a férfiak. John Moraga és Wilson Reis csaptak össze, három menet alatt sikerült csak eldönteni a dolgot. Nem volt ugyan nehéz, mert Moraga az első kettőt simán vitte, de a harmadik végén Reis majdnem egy hátsó fojtással fordított meg mindent, de John kibírta a megpróbáltatást. Reisnek ez a harmadik veresége zsinórban, továbbá szörnyű dologgal a szívében készült a meccsre, ugyanis fivére nemrégiben tragikusan fiatalon elhunyt. Moraga pont ennyi vereséggel rendelkezett, mielőtt most hármat nyert volna, 3-3 a mérlege utolsó hat meccsén.Egy újabb dagesztáni csoda érkezett meg a UFC-be,a váltóósúlyú Muslim Salikhov ugyanis egy elveszített menetet követően tudta kiütni ellenfelét, aki nem mellesleg beugrós is volt mindennek tetejébe. Szegény Ricky Rainey nem törte meg a Bellator átkot, miszerint bárki érkezik onnan mostanában, szinte bizonyosan szopóágra kerül. Lásd Will Brooks.Az ültetők főmeccse jött, a veterán Tim Boetsch fogadta Antônio Carlos Júniort. A meccs egy menetet se húzott ki, nézzétek meg miért:A brazil ezzel a fojtással ötöt nyert zsinórban, Boetsch pedig pepitában 2:2 az utolsó 4 meccsén. Az első főkártyás meccsen Michelle Watersonnak hoztak össze egy győzelmet, egy szinte megint csak eldönthetetlen meccsen. Cortney Casey ellen próbálta megtörni a két meccse tartó rossz szériáját Karate Hottie, Casey pedig egy Felice Herrig elleni megosztott vereséggel a háta mögött érkezett. A három menet alatt mindkét hölgy mindent beleadott, iszonyat szoros meccsre lehetett számítani, de Caseyt láttam jobbnak. Én legalábbis, de a három bíró közül csak egy értett egyet velem. Ti mit gondoltok erről a meccsről? Én odavoltam érte, de a végeredmény nem tetszett...A jelenlegi egyik, ha nem a legnagyobb középsúlyú tehetség, Israel Adesanya óriási hátszele a UFC 221-ről ide is elért. Marvin Vettori elleni meccse a trash-talk meg intrika miatt került főkártyára végül. Egy nagy széria véget ért, ugyanis Adesanya makulátlan MMA KO/TKO rekordja ment a levesbe. Csak egy megosztott győzelem lett a vége, maga se volt elégedett a teljesítményével, de egy győzelem az akkor is győzelem. A meccset 29-28-ra két bíró Good Cuntnak adta, a harmadik meg ugyanígy a talján srácnak. Vettori utolsó 4 meccsén 1-1-2, ami elég fura mérleg.11 meccs története ez, az egyik ültető külön kapott, a két főmeccs meg még szép, hogy külön kap.


Szólj hozzá