UFC Fight Night 129: Maia vs Usman, az ültetőmeccsek összefoglalói (videókkal)
MMA

UFC Fight Night 129: Maia vs Usman, az ültetőmeccsek összefoglalói (videókkal)


Története során először Chiléből, Santiago városából jelentkezett a UFC egy Fight Night gálával.Az eseményről három mérkőzés bukott még a szervezési időszakban, ugyanis Volkan Özdemirt nem engedik ki az államokból folyamatban lévő bírósági ügye miatt. Shogun elleni meccse így Hamburgba került. Ray Borg sajnálatos módon újszülött gyermeke mellett töltötte az előző néhány hetet, a kis Anthony viszont úgy néz ki végre jól van. Helyére jött Alexandre Pantoja, akinek Brandon Morenot kellett megoldania. Végül nincs UFC gála elmaradó fő- vagy előmeccs nélkül. Ugyanis Santiago Ponzinibbio kézsérülés miatt esett ki Kamaru Usmannal szemben. Ami a történteket tekintve utólag, elég nagy kár...

Nade. Foglalkozzunk az ültetőkkel, ugyanis 155 fontban Claudio Puelles fogadta Felipe Silvát. Úgy, hogy most kijelentem a MECCSET NÉZZÉTEK MEG, ne a kis videókat, ha igazán jó mókát akartok. Az első menetet bárkinek oda lehetett volna adni, de Silva talán aktívabb volt.A másodikban viszont nem volt kétség, Felipe 10-8-at összehozva bizonyosan átvette a vezetést a mérkőzésen:A harmadikban is Silva dominált, egészen odáig, míg egy borzalmasan nagy jobbost be nem akasztott Puellesnek, és hagyta felállni belőle. Ezután megint sikerrel ütötte ellenfelét, akit a földre követve beleszaladt egy penge térdfeszítés kísérletbe, amit pár másodperc után kénytelen volt lekopogni, a meccset a halál torkából visszahozó Claudio ellen.Bravó, fantasztikus fordítás, ami 50.000 dollárt is megért!

Az izzó vasat Frankie Saenz és Henry Briones próbálták tovább ütni 135 fontban. Frankie negyed órás domináns harcot követően megérdemelten vitte haza a pontozásos győzelmet.

Enrique Barzola 145 fontban szintén az előző meccs metódusát követve negyed órán át darálta Brandon Davist, aki a pontozók szerint még menetet sem vitt, de nálam az első mindenképp az övé volt.

A jó iramú estét Gabriel Benitez pörgette fel, ugyanis mint ha két motorfűrésszel a kezeiben ment volna Humberto Bandenaynek ezen a pehelysúlyú mérkőzésen. Egy felütéssel a földre vitte, kis GNP-grappling után pedig úgy felkapta és földhöz vágta, mint egy zsák krumplit. Meg az állára tett még kettőt, csak az íze kedvéért. Wow. Cha-ching. 50 rugó ez is.Már mikor úgy voltunk, hogy meh, két szalmasúlyú lány kicsit leviszi majd a temperamentumot, a gyönyörű Poliana Botelho alámért Benitezék meccsének, mindössze 33 másodperc alatt végezte ki Syuri Kondót. Poliana úgy készített elő egy májrúgást, hogy még Bas Rutten is megnyalta a szája sarkát. A japán lány nagyon nagy fájdalmak közepette adta meg magát a kerítés mellé ülve.Sokszor van az, hogy a beugrós ellenfél esélytelenebbül indul, de az elmélet megbukott a férfiak közötti legkisebb súlycsoportban.  Alexandre Pantoja ugyanis már az első menetben sárga dobozos Luncheon Meat konzervnek valót csinált Brandon Moreno orrából azért, hogy három meneten át még a mosogatót is rádobja a mexikóira.  Sima pontozásos győzelem, bár egyik bíró valószínűleg kiugrott pössenteni egyik menet alatt, mert míg nem volt benn azt hitte egy menetet odaadhat Morenonak.Az ültetőket megkoronázva érkezett a számomra rendkívül visszataszító Michel Prazeres, aki ezt megelőzően utolsó 4 meccséből háromszor volt képtelen hozni a súlyát.  Desmond Green ellen már majdnem Mackenzie Dern mércével mérhető módon, váltósúlyúként a ketrecbe lépve, egy 155 fontos meccsen. Így a további blamákat elkerülendő, felkergették 170 fontba, ahol Zak Cummings fogadta.

A lassú iramú inkább kickbox mérkőzésre emlékeztető találkozón inkább a ketrec tágítása volt a cél, ugyanis a legtöbb momentum ott zajlott. A közönségnek se tetszett, a bíró is szétszedte őket szóval... Nem volt a legnagyobb cucc a meccs, amit megosztva Prazeres kapott, vélhetően azért mert ő lakott közelebb a gála helyszínéhez.Folytatása következik a főkártyás meccsekkel, ugyanebben a formában.


Szólj hozzá