Tyson Fury és Deontay Wilder irdatlan érzelmektől fűtött meccs utáni nyilatkozatai!

Tyson Fury és Deontay Wilder irdatlan érzelmektől fűtött meccs utáni nyilatkozatai!


Tyson Fury ma reggel hat másodpercre elhagyta ezt a bolygót, mikor Deontay Wilder másodjára terítette le.

A pontozás, természetesen a bokszhoz méltó módon ma reggel is szült egy moslékot

Tengeren inneni és túli média is tüzet okádott arra a géniusz bíróra, aki 115-111-nek látta WILDERNEK a meccset 36 perc tömény akció után.

Retardált bírók döntenek el manapság mindent, legyen az az első és második GGG – Canelo meccs, vagy ez ma reggel.

11 menet után teljesen Furynak állt a zászló úgy, hogy a kilencedikben (és ezt most valljuk be, kicsit a showboatingnak köszönhetően is) de leütötte őt Wilder.

Wilder gyakorlatilag szerintem itt ki is ütötte magát kicsit, Fury teljesen kitisztult és irányított amit át tudott vinni az utolsó előtti menetig.

Hihetetlen volt hallani, hogy Wildert ezekkel a szavakkal engedték ki az utolsó három percre:

”Nagyon szeretünk D, csináld meg.”

Úgy is lett. Egy gigászi jobb bal kombináció leterítette Furyt, a feje pattogott a vásznon, másodjára számoltak rá.

Wilder ünnepelt, Tyson mozdulatlanul feküdt öt másodpercig és kövezettek meg, még magam is utálom a hasonlat miatt, de úgy kelt föl a hatos szám után, mint a kibaszott Undertaker a WWE-ben.

Szinte le se rázta magát, a bíró vállaira tette kezeit, aki megkérte, menjen el a sarokig meg vissza. Kicsit még ”denszelt” is hozzá, Wilder nem hitt a szemének.

Kettő perce lett volna a bajnoknak a finisre, de valljuk be, valószínűleg végleg ki is ütötte magát, továbbá a döbbenet is dolgozhatott benne.

Sőt, Fury a menet végére megint magához tért, talált is, de leütéskor 10-8 van, gyakorlatilag nem lehet semmit tenni, vagy javítani sem, le vagy kiütés nélkül.

A meccsnek vége volt, a megosztott eredmény bejelentése után jött a sokk, egyik bíró X-nek, a másik 1-1 pedig ide-oda látta. Döntetlen. Megint.

Majd jöttek a nyilatkozatok a ringben:

”Először is szeretném megköszönni ezt, a mi urunknak Jézus Krisztusnak ezt. Mindent. Én profi vagyok, nem fogok károgni, mindenki láthatta ki nyert. Deontay a második legjobb nehézsúlyú a világon és az Isten áldja meg őt, és a családját is. Egyiken sem panaszkodhatunk. Az öltözőben imádkoztam Deontayért is! Elmondtam egy imát, hogy ő is épen és egészségesen mehessen haza a családjához ma! Akkora vagyok mint egy hegy, de még sincs senki aki úgy mozogna mint én! Deontay alig tudott hozzámérni, félelmetes ütő létére.”

A láthatóan ”kissé” érzelmes Fury így folytatta:

”Remélem mindenkit büszkévé tehettem. Majd három évig nem voltam ringben, nem volt opció, hogy lenn maradjak. A szívem odaadtam ezért ma.”

A kérdésre, hogy lehet-e szó visszavágóról az alábbi válasz érkezett a Cigánykirálytól:

”Nézzétek, 10 hete távol vagyok a családomtól. Megérdemlek némi időt velük, jön a karácsony de száz százalék, hogy újra össze fogunk csapni. Mi két nagy bajnok vagyunk, ez az ember és én vagyunk a legjobb nehézsúlyúak a bolygón,”

Deontay Wildernek volt nagyobb szája a meccsig vezető úton, de rendkívüli tiszteletet mutatott ő is Fury felé:

”Harcosok vagyunk és mindent beleadtunk, de úgy érzem, a két leütés miatt én győztem. Kapkodtam az ütéseimmel, nem voltam konstans, sokat hezitáltam is. Elkezdtem eldobálni a jobbosaimat és nem bírtam beállítani semmit rajta. Nem volt rajtam nyomás, de mikor kapkodom akkor nem tudok pontos lenni. Nagyon szeretném, ha ez lenne a következő meccsem. A visszavágónk, mert miért ne? Adjuk meg a rajongóknak, továbbá legközelebb meglesz. A két legjobb vagyunk.”

Fury azért odapakolt a tőle szerinte megfutamodó Anthony Joshuáról is.

”Anthony, HOL VAGY? MERRE VAGY AJ? CSIRKE VAGY KOT KOT KOT KOT KOT ” - majd csirke táncot lejtve tovább kotkodált.

Wilder ráerősített Fury kijelentésre, hogy bizony ők ketten a jelenlegi legjobbak a legnagyobbak között.

Ami szerintem is, minden kétséget kizáróan igaz. Döntetlen lett ugyan, de a boksz már csak ilyen. Sajnos.

De ki nyerte a nagyobbat? 400 fontra felhízva, konstans öngyilkossági szándékkal, kokain, alkohol és isten tudja (parasztkolbász) még minek a függőjeként, a halál torkából visszatérve?

Fury.

”Elmentem Németországba Klitschko ellen és győztem. Eljöttem Amerikába, ide hozzátok, az isten áldjon meg titeket mindnyájatokat, hogy Deontay Wilder ellen harcoljak. A Cigánykirály visszatért.”

Vissza.Szólj hozzá