Tovább engedi égetni magát B.J. Penn, Brazíliában harcolhat Clay Guida ellen májusban...
MMA

Tovább engedi égetni magát B.J. Penn, Brazíliában harcolhat Clay Guida ellen májusban...


Ha valakinek elvette a nap hátralévő részétől a kedvét a hír címe, nem hibáztatjuk miatta. B.J. Penn a legjobb iskolapéldája annak, amikor valaki nem tudja, mikor kell abbahagyni.

De vajon tényleg el kell-e fancsalodnunk e kapcsán, vagy hagyni amíg valaki nyugalomban, az ő feltételei mellett visszavonulhat?

Mely egyetlen feltétel bizonyosan egy győzelem lenne. A győzelem, melyből az utolsó 2010 ősze óta nem jutott neki.

Penn utolsó harca már egy gimme fight volt, a gyakorlatilag szinte csak földharccal rendelkező Ryan Hallt adták neki 155 fontban.

Mindezek tetejébe még annyit, hogy Ryan olyan kicsi, hogy még fogyasztania sem kellett, az alapból pehelysúlyú harcosnak.

B.J. bele is nézett egy térd-recsegtető heel hookba, mely után ismét mindenki, beleértve Dana White-ot elmondta, nem szeretné még egyszer harcolni látni a Hall of famert.

A hawaii-t az MMA térképére felrakó legenda jelenlegi mérlege 16-13-2, mely már lassan Lobovi magasságokat idéz.

Ha csak az utolsó három meccsét nézzük, Yair Rodriguez lemészárolta, Dennis Sivert majdnem be sikerült ugyan fejeznie, de az utolsó menetben fordított a német, mely az ő többségi sikerét hozta.

Aztán elérkezünk a Ryan Hall témához.

A legújabb ellen pedig az ács lesz. Az Ács.

Clay Guida tavaly a UFC 225 során esett áldozatául, a Ryan Hall mellett talán a legdominánsabb földharccal rendelkező Charles Oliveirának, a brazil kopogtatógép fél menet alatt elintézte.

Ez véget vetett Guida két meccses győzelmi szériájának, mely két vereségét javította ki, 2015 óta.

És csak, hogy perspektívába tegyük ki mikor és mit nyert legutóbb?

Mikor Penn keze utoljára magasba került, Guida élete formája közepén járt, négy meccses sikerszériájában melyben olyan fejek voltak mögötte, mint Shannon Gugerty, Rafael dos Anjos, Takanori Gomi vagy Anthony Pettis.

2010-11-ről van szó.

Ki mit gondol erről?


Szólj hozzá