Törött lábbal ütötte ki Luke Rockholdot Yoel Romero
MMA

Törött lábbal ütötte ki Luke Rockholdot Yoel Romero


Yoel Romero egy robot. Egy kitenyésztett faj, aki nem ember. Mert ilyen nincs.Az, hogy valaki 40 évesen még mindig így harcoljon úgy, hogy profi karrierje alig egy évtizede tart, amiből majd két évet egy brutális nyaksérülés miatt dobnia kellett, az a hihetetlen kategória. Az egykor még honfitársunk, Eck László ellen is mérkőző Romero tehát marha nagy utat tett meg a német és lengyel kispályás meccsektől.

De térjünk vissza a jelenbe.

Amerikai karrierje során Romero először kényszerült a kontinensen kívülre harcolni, mert be kellett ugrania a súlyos beteg Robert Whittaker helyére.  Luke Rockhold sem épp az a nagy utazó, de már járt és harcolt is ausztrál földön. 2014-ben Michael Bispinget ütötte ki nagyon Sydneyben.

Pont azt a Bispinget, aki feltette erre az útra amiről most minden bizonnyal le kell, hogy térjen.

Ugyanis ő vette el tőle azt a címet, amit még csak épp megszerzett Chris Weidman ellen. Egy sérülés miatt Luke kihagyott több mint egy évet, David Branch ellen tért vissza tavaly szeptember közepén. Branch egyszer nagyon meg is ütötte, de azt a helyzetet még megoldotta Rockhold.

Ezt a mait viszont nem tudta,

A mérlegelésnél látszott, hogy nagyon megviselte a fogyasztás, ki is jelentette, hogy a félnehézbe való lépés már ott liheg a tarkóján. Romero késői beugró volt erre a meccsre, egy kontinenssel arrébb meg pár héttel hamarabb harcolva mint ahogy tervezte. Talán el is lehet hinni, hogy ezek a faktorok közrejátszottak abban, hogy két próbálkozásra sem bírt bemérni, az egyébként szerintem óriási lószar ausztrál szisztéma szerint csinált mérlegelésen. Yoel tehát úgy állt Rockhold ellen, hogy tudta, semmiképp sem lehet átmeneti bajnok. Harmadjára vett el tőle tehát az élet ilyen lehetőséget, egyszer egy ártatlan doppingvétség miatt, Robert Whittaker pedig nem engedett neki semmit csinálni a UFC 213-on.

Az első menetben Rockhold volt a jobb, bár kiegyenlített volt a meccs. Két rúgást is kapott Romero a jobb sípcsontjára, amit ugyan nem mutatott, hogy fájna, kulcsszerepet kaptak később. Isten katonája kiegyenlítette a meccset a második menetben, annak ellenére is, hogy orthodoxban volt kénytelen harcolni southpaw helyett, a sérülései miatt.

Lehet a véget érezte a kubai, mert úgy volt vele, ha továbbmegy a meccs, bajban lehet. A harmadikban ugyanis másfél perc alatt mindent beleadott amije volt. A hátráló Rockholdot Romero egyik balosa jobb halánték-fül tájékon kapta el, ami gyakorlatilag véget is vetett a meccsnek. Luke szemei felakadva-balra néztek, ahogy leseggelt a ketrec mellé.

Marc Goddard bíró sajnos nem a rakétacipőjét vette fel, így nem tudta megmenteni a másik bolygón lévő Rockholdot egy másik bődületes balostól, ezúttal az állra. Luke végérvényesen ki volt ütve.

Vége.

Romero a maga suta, de szerintem jóindulatú módján odament a már álló, de félájult Rockoldhoz, elmondta neki, hogy nagyon szereti őt. Többször arcon csókolta, látszott rajta, hogy nem színjáték. A meccs utáni interjúban bocsánatot kért mindenkitől azért, mert nem bírt bemérni. Méltatta még Rockholdot is, hogy nagyszerű sportoló és ember, nem véletlenül Strikeforce és UFC bajnok is.

Nem mellesleg e interjú alatt már végig a vásznon ült Yoel, elmondta hogy megsérült a lába, minden bizonnyal eltört a sípcsontja... Úgy vitték ki az emberei a ketrecből.

Dana White aki nem volt a helyszínen, azonnal reagált a helyzetre:

Robert Whittaker és Yoel Romero újra össze fognak csapni a középsúlyú bajnoki címért, amint egészségesek lesznek. Remélhetőleg a UFC 226-ra mindketten készen állhatnak.

Ez pedig külön piros pont, a sokszor arrogánsnak és piperkőcnek mondott Rockholdnak:Szólj hozzá