The Ultimate Fighter 28: Anderson da Silva kontra Justin Frazier
MMA

The Ultimate Fighter 28: Anderson da Silva kontra Justin Frazier


Az eheti nagy kérdés, hogy a súly- és kardió problémákkal vívódó Frazier, egyáltalán be bír-e fogyni és utolsó választottként képes lesz-e kipipálni azt, akit viszont elsőként. Gastelum egyébként nagyon meg van elégedve Justinnal, szerinte nagyon sokat fejlődött a kiértékelések óta. A mérlegelés előtti este a házban is meglátogatja Frazier-t, csekkolják a súlyát és meg is izzasztják kicsit, ami után másfél fonttal van a határ felett.

Justin Arkansas-ban él feleségével, van egy öt éves gyermekük, aki koraszülött volt és két évesen szívátültetése volt, valamint három éve örökbe fogadták a feleség 17 éves unokatestvérét. A mérlege 10-2 és egyetlen meccse sem ment el a második menetig, kétszer kiütötték, van két szub győzelme, többi mind TKO-s győzelem. Az amcsi foci mellett kezdett kickbokszolni, mikor nem volt szezon, hogy formában maradjon. Arkansas-i, még szép, hogy van egy kipattintott furgonja, mellesleg szerelőként is melózik, ahogy felmenői is.

Nem valami érdekes, de pár percig azt nézhetjük, hogy egyesek nem tudnak angolul és egyszerűen nehéz velük. Greene poénkodik egy sort Michel Batistán, aki szerinte rájátszik a nyelvi nehézségekre. Elszórt kacajok.

A São Paulo-i Anderson da Silva a Glory-ból lehet ismerős, ahol egyébként legyőzte Maurice Greene-t két éve februárban. Kölyökként az utcán verekedett, ekkor javasolták neki a kickbokszot és 18 éves korára Brazíliában ő lett a numero uno. Most 31 éves és 43-17-es mérleget verekedett össze a „műfajában”, MMA mérlege pedig 3-1. Feleség, gyerekek köszönik, vannak, nagyon hiányolják da Silvát, aki hetekre Rióba utazgat edzeni. Most meg Vegas-ba a TUF házba…

A mérleg Justin Frazier alatt pontosan 266 fontot mutat, Anderson 240 és fél. Az szép.

Frazier nem sok esély láthatott huzamosabb állóharcra, indított egy balost, ami úgy-ahogy talált, de igazából levitel kísérlet volt az, és sikerült is. És nem is volt felállás, Frazier dolgozott, ahol tudott, ám a spórolós részeknél a bíró aktivitásra figyelmeztette. Da Silva tehetetlen volt. Justin indított könyökösöket, amik nem egy helyen felszakították Anderson arcát. A brazil egyszer majdnem el tudta rúgni ellenfelét magától, de ezen és a védekezésen kívül semmire nem futotta tőle. A dudaszóig Frazier dominált felülről.

Gastelum azért vicces volt a két menet között, úgy magyarázta a földön javasolt csípőmunkát, hogy „mint ahogy a feleségeddel csinálod”. És még mutogatta is (lásd a fenti képet)!

A második már eseménydúsabb volt valamivel. Frazier egy-két lerohanása nem járt eredménnyel, sőt kapott Andersontól egy rúgást és egy 1-2-2-t. Egy klincs sikerült neki a ketrec szélénél, ám da Silva hamar fordított és még egy térdessel és a jobbal is odacsapott, mielőtt szétváltak. Justin holtfáradtnak tűnt. Anderson elengedett egy rúgást lábra és Frazier rögtön levitelre ment, ami végül össze is jött. Ezúttal half guardban folyt (vagyis csordogált) a ground and pound. Anderson mintha meg sem próbált volna szabadulni, talán arra várt, hogy a bíró felállítsa őket. Egy időre megkaparintotta Justin egyik karját, de aztán elvesztette. És ez így ment a végéig.

Talán nem meglepő, hogy egy bíró sem kíván meg egy menetet látni ebből, inkább kihozzák Justint győztesnek. Hát nem volt valami látványos meccs, az tuti. Da Silva semmit sem tudott bevetni a kickboksz tudományából. A Gastelum csapat már 3-0-ra vezet.

A jövő héti páros Julija Stoliarenko (#2) és Marciea Allen (#8) lesz. Reménykedjünk egy sokkal jobb meccsben vagy epizódban.


Szólj hozzá