The Ultimate Fighter 24, hatodik rész – összefoglaló
MMA

The Ultimate Fighter 24, hatodik rész – összefoglaló


Ez történt a TUF-házban a héten.


Matt Rizzo - Matt Schnell

A hatodik epizód legelején néhány srác az öveiket hasonlítgatja össze, amik ki vannak pakolva az egyik falra. Azután Dana White Matt Schnell a Legacy Fighting Championship-nál első menetben befejezett ütközeteit és agresszív játékát élteti. Később Cejudo is ugyanígy tesz, bár úgy véli padavanja birkózásban és úgy földharcban megerősítésre szorul. Schnell nem valami izgatott az ellenfele miatt, jobban örülne valakinek, akivel igazi ütésváltásba keveredhet és megmutathatja trükkjeit. Ennek ellenére szerinte újabb fekete öves jitsu skalppal gazdagítja majd trófeáit.

Benavidez csapata szabadnapot kap és mindannyian elmennek a Lake Las Vegas-ra állószörfözni, és marha jól szórakoznak. A rizsrakéta Mitchell nem tud úszni, és még mellényben is úgy be van tojva, hogy a kenut választja.

Rizzo sztorizik majd a birkózás-jiu-jitsu alapjairól, hogy később bokszra és muay thai-ra váltott és úgy véli elég sokoldalú harcossá képezte ki magát. 2014-ben lett világbajnok a King of Combat-nál és már kétszer megvédte az övét. Dana White szerint a legjobb birkózó in da house. Eric Shelton-nal edz sokat, aki ellenfeléhez hasonló taktikát folytat, de azt mondja végül úgyis valami jitsu mágiát fog villantani, hát fekete öves vagy mi.

Eztán Schnell-en van a sor mesélésben, a louisiana-i legény már gyerekkorában is gyakran keveredett bunyókba. Két éve edz az American Top Team-nél és egy ideje en bloc ott is lakik. A betevőre valót iskolabusz vezetéssel és taekwondo tanítással szerzi be. Később leugrik Missouri-ba a barátnőjéhez, akivel 4 éve vannak együtt.

Rizzo a menyasszonyával él, a szüleinél Pennsylvaniá-ban, de keményen dolgoznak és nagyon rajta vannak az elköltözés-családalapítás kombináción. Amikor nem dolgozik a Revolution Academy-nél edz.

Ahogy az várható volt, a meccsen Rizzo nagyon hamar a levitelre ment. Pikkpakk klincselés kerekedett a dologból, majd a levitel erőltetését Schnell egy guillotine-nal is megpróbálta büntetni. Erre később még egyszer sor került, Rizzo pokoli közel volt, hogy kopogjon, de egy szemvillanással később kiszabadult. Igazából végig nagyon erőltette a földharcot, ennek ellenére sehogy sem sikerült dominálnia Schnell felett, aki nem adta olcsón a bőrét. Egy keveset voltak talpon a fiúk, de az utolsó perc ismét a földön zajlott és Schnell a guillotine után egy háromszögbe is befogta Rizzo-t a vége előtt.

A másodikban Schnell lábrúgásokkal próbálta távol tartani riválisát, de egy perc után annak mégis sikerült levinnie őt. Rizzo azonban komoly csapásokat nem tudott bevinni és Schnell a következő percben ráhúzott egy háromszögfojtást, cizellált rajta egy kicsit és a fekete öves jitsus Rizzo kopogott. Beszarsz!Henry-ék így 4:3-ra vezetnek.

Jövő héten a régi motoros Tim Elliott megy neki Charlie Alaniz-nak, aki eddig mindössze egy percet szerepelt, Zulu marhalevágós ömlengésekor az első részben. Ezen kívül ketten szóváltást követően egymás arcába másznak a házban, az edzőket pedig Dana különféle kihívások elé állítja. Nézzétek jövő héten is!


Szólj hozzá