Szubbal kikapott Neiman Gracie-től, visszavonul Jon Fitch
MMA

Szubbal kikapott Neiman Gracie-től, visszavonul Jon Fitch


Dupla gálát rendezett a hétvégén a Bellator. A 245. számozott gála után 24 órával már jött a 246. számozott gála, melyen több submissiön-t is láthattak a BJJ szerelmesei.

Neiman Gracie szolgáltatta az egyiket, ami egy elég ritka heel hook volt. Jon Fitch volt a szubot elszenvedő fél:Fitch egy igazi UFC-s veterán, aki ott volt már a második (!!) UFC Fight Night-on is 2005 októberében. Jon 19–2 (1) mérleggel kapott lehetőséget arra, hogy megverje Georges St-Pierre-t, de mint az emberek 95 százalékának, úgy ebbe a gigászi feladatba az ő foga is beletört.

Emlékezetes maradt még a Rousimar Palhares elleni meccse is (innen van a borítókép is), amit egy térdfeszítéssel vesztett el a WSOF-ben.

32–8–2 (1) mérleggel, azaz összesen 43 bunyóval a háta mögött a 42 éves Fitch most úgy döntött, visszavonul, a kesztyűit letette a küzdőtér talajára. Szomorú, de ez a pillanat minden bunyós életében eljön egyszer:Ez volt Neiman 9. szubja, értelemszerűen a világ egyik legjobb jiu-jitsusáról van szó, aki MMA-zik.

Említettük, hogy volt egy második szub is, ezt Liz Carmouche mutatta be a közönségnek, élete első Bellatoros mérkőzésén:Említést érdemel még a Bellator 246 főmeccse is, amelyen új harmatsúlyú bajnok született, Juan Archuleta. Ez az ember egy vadállat.  Ha nem számolnánk a Patricio Freire elleni tavaly szeptemberi vereségét, akkor ez lett volna a 20. egymásutáni győzelme.

De a mérlege még enélkül is félelmetesen jó. 25-2-t mutatnak a számok, vagyis egy nagyon jó új bajnoka lett a Bellatornak.

Óriási gratulációt érdemel, könnyes szemekkel mondta el, hogy nagyon sokat kivett belőle a "Pitbull" elleni vereség, és Cub Swanson volt az, aki lelket öntött belé, és megígérte neki, hogy ha továbbra is keményen küzd, akkor bajnok lesz egy napon.

Ez a nap eljött, ráadásul pont a születésnapján:Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá