Szerencsére nem tört el Yoel Romero lába, Whittaker ellen készülhet
MMA

Szerencsére nem tört el Yoel Romero lába, Whittaker ellen készülhet


Majd három menetet kellett iszonyat fájdalmak között harcolnia Yoel Romeronak. A súlytévesztése miatt hiába ütötte ki Luke Rockholdot, nem került a derekára az átmeneti öv.

Romero a meccs után már ülve bírt csak interjút adni az oktagonban, majd Megan Olivinek is csak szűkszavúan és ülve nyilatkozott:


”Igen, azt hiszem az első menetben bekapott két rúgás után eltört a lábam. De ennek ellenére jól éreztem magam. Nagyon keményen edzettünk erre a harcra. Hat, olykor hét menetes sparringok is voltak. Semmi aggályom nem volt a kardióval kapcsolatban se. Viszont hat apróbb dolgokon tudtunk volna még dolgozni és változtatni, még jobb lett volna az eredmény is.”

Romero 2.7 fonttal mért fölé a 185 fontos limitnek, de állítása szerint azért történt ez, mert a két hét múlva rendezendő UFC on Fox Orlando gálára volt beidőzítve a diétájának a vége. A kapkodás és a hirtelen körülményváltozás eredménye pedig ez lett.

A UFC egyik magasabb rangú alkalmazottja, David Shaw pedig azt mondta, hogy pont e körülmények azok, amik kicsit elnézőbbé teszik a szervezetet ezzel az esettel kapcsolatban.
”Egymás ellen fognak harcolni, de csak akkor, mikor egészségesek lesznek.”

Romero menedzsere nem sokkal védence kórházba szállítása után közölte a jó hírt:


”Itt vagyok vele a kórházban. Rendben van a lába, pár hét és rendben lesz.”

Jó látni továbbá azt, hogy végre nem egymás hugyozása és trash-talk méregetése határoz meg egy divízió elejét.

Luke is gratulált Yoelnak, majd a bajnok, Robert Whittaker is:

Szólj hozzá