Szeme világának megóvása érdekében hivatalosan és végleg visszavonul Michael Bisping
MMA

Szeme világának megóvása érdekében hivatalosan és végleg visszavonul Michael Bisping


Hónapok óta tartó találgatásnak vetett véget ma hajnalban Michael Bisping.

Saját podcastjében jelentette be ugyanis, hogy 14 évig tartó karrierje a végéhez érkezett.
”Egy ideje már benne van egy hír a levegőben, harcolok-e még újra valaha vagy nem, de sajnos nem egy harcot kell, hogy bejelentsek. Be szeretném jelenteni a hivatalos visszavonulásomat az MMA-tól.”

Az egykori középsúlyú bajnok döbbenetes dolgot árult el, mégpedig azt, hogy már a másik szemével is gondok vannak, nem csak a Vitor Belfort által 2013-ban lerúgott retinája rendetlenkedik.
”A Gastelum meccs után vettem észre, hogy a bal szememmel villogást látok. Azt hittem csak az afterparty fényei voltak, de mikor sötétben voltam akkor is folytatódott a dolog. Megőrültem. A jobb szemem retinája Belfort miatt alapból rossz, most meg a balnak is baja van. Istenem, leszakadt a másik retinám is.”

Az orvosok részleges leválást állapítottak meg az angol legendánál, így bizonyossá vált, mindkét szemére is megvakulhat ha még egyszer olyan körülmények közé kerül.

De a végső döntést furamód nem ez alapozta meg, hanem a Journeyman című film megtekintése, amely egy ökölvívóról szól, aki mentális és fizikai zavaroktól szenved a harc miatt.
”Néztem ezt a filmet a repülőn és beütött, nem éri meg ez nekem már. Mit tudnék csinálni? Megvolt az öv, legyőztem egy csomó embert. Mindent elértem amit akartam. Minek ütni egy döglött lovat? Nem mint ha egy döglött ló lennék, de mi értelme folytatni? Negyven leszek és itt az idő. Mindenkinek, de először a feleségemnek szeretném megköszönni a támogatást. Nélküle nem sikerült volna semmi. A gyermekeimnek, az apámnak. Apám nagyszerű volt. És természetesen mindenkinek Angliában.”

Bisping 30-9-es mérleggel fordít hátat a sportnak, melyben alig két évvel ezelőtt ért révbe Luke Rockhold ellen, amikor pár napos short notice ugrott be meccselni Chris Weidman helyére.

Az övet egyszer meg is védte Dan Hendersonnal szemben, de a visszatérő Georges St-Pierre ellen három menet után aludt el.

Hihetetlen módon 21 nap múlva újra harcolt, Anderson Silva doppingügye miatt kellett valaki akit a UFC az első Shanghai gála során nagy névnek mondhat.

Fél meneten át tartott a dolog csupán.

Köszönünk szépen mindent Michael.

Believe You Me, Buddeh.


Szólj hozzá