Századik győzelmére készül John Wayne Parr

Századik győzelmére készül John Wayne Parr


Öregember nem vén ember, ahogy mondani szokás. Hatványozottan igaz ez az ausztrál John Wayne Parr Úrra is, aki az utóbbi években sokadik virágzását éli.A 41 éves JWP egy rendkívül sokoldalú és színes egyénisége a küzdősportoknak. Volt már ő sokszoros muai thai világbajnok, profi ökölvívó, de legnagyobb sikereit kickboxban találta meg. Ja, nem mellesleg színészkedik is.

Parr renoméja igencsak hosszú és csillogó. Negyed évszázados karrierje során volt ő az év ”farang” harcosa Thaiföldön, még 1997-ben. Karrierje csúcsa nagyjából 2004-re tehető, ahol az IronLife és az International Kickboxer Magazin is az év legkiemelkedőbb harcosává választotta. Legnagyobb skalpjainak egyikét is ekkor szerezte, Duane Ludwig legyőzésével a K-1 World MAX 2004 World Tournamentjén.Addig szárnyaló karrierje ezután kezdett rapszodikussá válni. Volt, hogy négy meccsen nem tudott győzni zsinórban, de borzasztó érdekes módon szinte mindig csak megosztva, vagy többségi döntéssel maradt alul. 2006 és 2008 között újra magára talált, 9 meccsen zsinórban darált be mindenkit, aki elé került. Ám egy nem várt vereség kibillentette az egyensúlyából, innentől felváltva nyert és veszített. 2 éven keresztül.

Ez a hullámvölgy 2011 májusáig tartott, 8 meccsen aprította az ellent sorozatban. Azt azért tegyük hozzá, hogy a sorozat közepén Jordan Tai ellen vissza is vonult, természetesen győztesen, de 10 hónapnál tovább nem bírt a seggén maradni.

2014 közepén beütött a katasztrófa, Toby Smith ellen beszakadt az arccsontja, ami közel egy éves kihagyásra késztette az akkor már 38 éves legendát. Visszatérésén győzött, de megint pepitás lett a rekordja, mert ezután egy vereség, egy győzelem és megint egy vereség következett.  Az öreg ezután ismét vett egy mély levegőt, tavaly nyár óta ismét hat meccsen veretlen, ebből kettőt a Bellator Kickboxingnál szerzett kiütéssel, ahová tavaly ilyentájt szerződött le három meccsre.

Utóbbi győzelmét alig két hete szerezte Olaszországban, Piergiulo Paoluccit verte addig míg már a bírónak is fájt. Tette ezt majd 42 évesen, 130 meccsel a háta mögött, melyből 99-et megnyert, több mint a felét kiütéssel.

A meccs videóját itt tekinthetitek meg:A győzelem pusztán annyit jelent számára, hogy harmadik és egyben utolsó lehetséges Bellator Kickboxing meccsén akár a váltósúlyú címért is mehetne Raymond Daniels ellen. Abban a súlycsoportban, ahol a koronát idén sajnos elveszítette honfitársunk, Laszák Zoltán.

WAR GUNSLINGER


Szólj hozzá