Stann: GSP iszonyatosan szorong a meccsei előtt
MMA

Stann: GSP iszonyatosan szorong a meccsei előtt


Ami talán még hihetetlenebbé teszi St-Pierre teljesítményét.

GSP nem sokkal Bisping ellen aratott heroikus győzelme után elmondta, ”utál harcolni” és vakációra is kell mennie, hogy lerázza a stresszt magáról.

Brian Stann, az Anik & Florian podacast vendége volt pár napja, első kézből tud beszámolni erről.
”Rengeteget hagyott ki. A sport pedig megváltozott. Nem számít milyen formában vagy, milyen volt a felkészülés, mennyire kimérten és kiszámítva harcolsz, minden teljesen más abban a pillanatban, amint a ketrec rádcsukódik.”

St-Pierre korábban elmondta, hogy a mentális stressz is hozzájárult ahhoz, hogy négy évet kihagyjon.
”A fények, az ideg, a szorongás... Georges talán a legjobban szenvedő harcos ezektől. Ami még inkább különlegessé teszi azt, amit véghez sikerült vinnie. A szorongást leszámítva, rengeteg fizikai gonddal is meg kellett birkóznia. Az új diétája ami a súlynövekedést szolgálta, befuccsolt. Beteg lett a felkészülés első két hetében, egyfolytában hányt, gyomorbántalmai voltak. De úgy éreztem fantasztikus amit művel. Úgy tűnt, mint ha Bisping át tudná venni az irányítást a harc felett, de Georges meg tudott újulni. Nem mint ha ezzel újat mutatott volna, de négy évnyi kihagyás után ez még lenyűgözőbb.”

Stann érintette a valaha volt legjobb kérdését is, melyről így gondolkodik.
”Sokáig úgy voltam vele, hogy GSP a legjobb. De mivel nem volt aktív, Demetrious Johnson ideje jött el és én is átpártoltam hozzá. De így? Egyértelműen újra Georges a legjobb. Ha végignézek azon kiket vert meg karrierje alatt, majd négy évet a padon töltve azonnal bajnokként tért vissza, ez nem kérdés.”

Időközben frissült a P4P lista is, melyen Georges a harmadik helyet foglalta el, Mighty Mouse és Conor McGregor mögött.

De nem tudom, hogy a McGregor balhé hatása, vagy az, hogy elvileg jövő tavasz közepéig nem tér vissza az ír, a harmadik helyre csúsztatta vissza e listán.

St-Pierre mögé.


Szólj hozzá