Sergio Pettis hatalmas meglepetésre megosztott győzelmet aratott Joseph Benavidez felett!

Sergio Pettis hatalmas meglepetésre megosztott győzelmet aratott Joseph Benavidez felett!


Hajnalban rendezték a UFC 225: Whittaker vs Romero 2 gálát, mi meg hozzuk először a prelimek eredményeit nektek ebben a cikkben.Dan Ige és Mike Santiago mérkőzésével indult az ültetőmeccseinek felhozatala. Előbbi Hawaii szigeteiről érkezett, míg utóbbi a hazai pálya előnyeit élvezhette...volna. Ugyanis Ige nem kevesebb, mint 50 másodperc alatt takonnyá verte Santiagot, ezen a pehelysúlyú mérkőzésen.

Charles Oliveira késői beugróként jött Bobby Green helyére, a szintén hazai pályán nyomuló Clay Guida ellen, 155 fontban.A barlanglakóra emlékeztető Guida szokás szerint óriási lendülettel jött a meccsbe, a Kickstart my Heart című Mötley Crüe csodára. Ám lendülete nem tartott sokáig, ugyanis Oliveira fél menet alatt rommá verte, majd egy guillotine fojtással kopogtatta ellenfelét.A brazil ezzel beállított egy hihetetlen rekordot, ugyanis Royce Gracienek van csak ennyi submission győzelme a UFC-ben. Hogy mennyi?

Ennyi:Sergio Pettis több mint másfél évnyi kényszerpihenőt követően fogadta, a rémesre szőkített hajú Joseph Benavidezt 125 fontban. Benavidez még 2016 végén meccselt utoljára, Henry Cejudót győzte le akkor megosztva. Az intrika a dologban, hogy a kisebbik Pettis is Cejudo ellen harcolt utoljára, csak ő vereséget szenvedett. Pettisen látszott a fejlődés, míg Benavidezen a ringrozsda jelei mutatkoztak.  Sergio az első menet elején már le is ütötte Josephet, aki ugyan felállt a dologból, szemmel láthatóan nem találta a ritmust.

A harcból a második és harmadik menetre egy igazi pörgős, jó kis adok-kapok, Pettis inkább ütőtávon tartózkodott és kontrákat erőltette. Ugyan az egyik bíró az utolsó 2x5 percet Benavideznek adta, a másik kettőnél sima 30-27-re lettek zárva a bizonyítványban.Pettis mint ha maga is meglepődött volna, nem? Ezt mondta a harc után:
”Aggódtam azért, nem sok kárt okozott bennem, de nagyon jól harcolt. Akárcsak én. Jól éreztem magam. Tudtam, hogy Joseph egy nagyon kreatív és dinamikus harcos. A leviteleit akartam védeni, meg kontrázni.”

Pettis a győzelmével 17-3-ra javította profi mérlegét, míg Benavidez egy hat meccses és több mint négy éves győzelmi szériát bukott. A meccs előtt nem mellesleg hivatalos lett a Mighty Mouse – Henry Cejudo II, a UFC 227 előmeccse lesz e harc augusztus elején. Hogy hogyan tovább a divízióban? Benavidez – Borg és Pettis – Jussier Formiga, ha egy mód van rá. Úgyis Formiga és Pettis már voltak hivatalosak egymás ellen, de a Fight Night 103-ról Formiga sérülés miatt kiesett.

Rashad Evans és Anthony Smith zárták a FightPass ültetőket, félnehézben. Rashad fél évtizede vissza kellett volna, hogy vonuljon, de nagyon szerette volna az a győzelmet, amivel nyugodt lélekkel teszi azt. Így borzalmasan szomorú volt látni, hogy egy perc sem kellett egy térdes általi KO-hoz, melyet Smith helyezett el Evans fején.Evans 2013 óta nyeretlen, kétszer csak hajszállal kapott ki ugyan, de ugyanúgy kétszer ki is végezték első menetben. Dana White a gála után gyakorlatilag megkérte a volt bajnokot, hogy legyen szíves elengedni ezt a lufit és vonuljon vissza. Rashad pedig hajlik is a dologra.

Folytatjuk a FoxSports ültetőivel.


Szólj hozzá