Robert Whittaker szerint ő irányította a bunyót, amíg Adesanya el nem kapta
MMA

Robert Whittaker szerint ő irányította a bunyót, amíg Adesanya el nem kapta


Nagyon rég nem verte meg senki Whittaker-t, a középsúlyú ex-bajnokkal Israel Adesanya kóstoltatta meg a vereséget egy kétfogásos menüvel.

Robert 2014 óta nem kapott ki senkitől, középsúlyban pedig ez volt az első veresége, pedig előtte kétszer is legyőzte (igaz, szűken) a mindenki által csodált "Isten katonáját".

Így reagált az új-zélandi bunyós a vereségre:

“Értelemszerűen csalódott vagyok. Én és ő vagyunk a világ legjobb állóharcosai, egálban voltunk. Aztán elkapott. Megesik az ilyesmi. Megvert, de még csak 28 vagyok, és ez az első vereségem a divízióban. Nem megyek innen sehová. Nem sérültem le szerencsére, alig várom, hogy visszatérjek."

Robert sok kritikát kapott, amiért leállt kick-boxolni a világ egyik legjobb kick-boxolójával, de a fenti mondatból láthatjuk, mekkora önbizalma van. Azt olvastam a sorok között, hogy az esetleges visszavágón sem változtatna a taktikáján, és még mindig nem gondolja, hogy Israel jobb lenne nála, ezt sokat hangoztatta a meccs előtt is.

Pedig kétszer is padlót fogott a veretlen nigériai szupersztár ellen, lehet, hogy a bekapott ütés miatt elfelejtette, hogy le lett csapva az első menetben is. Pedig a CTE az ő korában még korai lenne.

“Nehéz eltalálni őt." – folytatta Whittaker. "Nagyon jól hajolt el, de én uraltam a bunyót, többször eltaláltam, adtam neki a damage-et. Aztán elkapott."

Arra a kérdésre, hogy mit tenne másképp, ha tehetné, nem azt válaszolta, hogy "megpróbálnám lebirkózni a földre", vagy hogy "több fölreviteli kísérletem lenne", hanem a következőket:

“Azt csinálnám másképp, hogy nem engedném, hogy eltaláljon. Kiálltam vele, beletettem a bunyóba a szívemet-lelkemet, megmutattam, mit tudok, de nem volt elég, így én lettem a második legjobb. Nem az én estém volt. De a következő már az lesz."

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41
Szólj hozzá