Robert Whittaker szerint ő irányította a bunyót, amíg Adesanya el nem kapta
MMA

Robert Whittaker szerint ő irányította a bunyót, amíg Adesanya el nem kapta


Nagyon rég nem verte meg senki Whittaker-t, a középsúlyú ex-bajnokkal Israel Adesanya kóstoltatta meg a vereséget egy kétfogásos menüvel.

Robert 2014 óta nem kapott ki senkitől, középsúlyban pedig ez volt az első veresége, pedig előtte kétszer is legyőzte (igaz, szűken) a mindenki által csodált "Isten katonáját".

Így reagált az új-zélandi bunyós a vereségre:

“Értelemszerűen csalódott vagyok. Én és ő vagyunk a világ legjobb állóharcosai, egálban voltunk. Aztán elkapott. Megesik az ilyesmi. Megvert, de még csak 28 vagyok, és ez az első vereségem a divízióban. Nem megyek innen sehová. Nem sérültem le szerencsére, alig várom, hogy visszatérjek."

Robert sok kritikát kapott, amiért leállt kick-boxolni a világ egyik legjobb kick-boxolójával, de a fenti mondatból láthatjuk, mekkora önbizalma van. Azt olvastam a sorok között, hogy az esetleges visszavágón sem változtatna a taktikáján, és még mindig nem gondolja, hogy Israel jobb lenne nála, ezt sokat hangoztatta a meccs előtt is.

Pedig kétszer is padlót fogott a veretlen nigériai szupersztár ellen, lehet, hogy a bekapott ütés miatt elfelejtette, hogy le lett csapva az első menetben is. Pedig a CTE az ő korában még korai lenne.

“Nehéz eltalálni őt." – folytatta Whittaker. "Nagyon jól hajolt el, de én uraltam a bunyót, többször eltaláltam, adtam neki a damage-et. Aztán elkapott."

Arra a kérdésre, hogy mit tenne másképp, ha tehetné, nem azt válaszolta, hogy "megpróbálnám lebirkózni a földre", vagy hogy "több fölreviteli kísérletem lenne", hanem a következőket:

“Azt csinálnám másképp, hogy nem engedném, hogy eltaláljon. Kiálltam vele, beletettem a bunyóba a szívemet-lelkemet, megmutattam, mit tudok, de nem volt elég, így én lettem a második legjobb. Nem az én estém volt. De a következő már az lesz."


Szólj hozzá