Robert Whittaker egy örök klasszikus meccsen hajszálnyival győzte le Yoel Romerot.
MMA

Robert Whittaker egy örök klasszikus meccsen hajszálnyival győzte le Yoel Romerot.


Pedig ha be bírt volna mérni a kubai a UFC 225 főmeccsére, akkor még nagyobb értékkel bírna ez a meccs.Alig 0.2 font, azaz 90 gramm hiányzott Yoel Romeronak, hogy bajnoki címmeccset vívhasson az ausztrál Robert Whittaker ellen. Az összecsapás úgy valósult meg, hogy Robert bármilyen eredmény születik, bajnok marad.  De ki a franc szeretne úgy övet a derekán, hogy vereség után van. A presztízs miatt továbbra is az ausztrálon volt a nyomás.

Tavaly, a UFC 213 során varázsoltak már egyszer, de rá tudtak emelni a dologra. Roberten látszott mit akar: Bosszút. A tavaly szétrúgott térdéért. Az első mozdulata Yoel bal térdének kitaposására irányult, darálóba került a kubai, amit betudhatunk annak is, hogy brutális fogyasztáson ment át, sikertelenül ugye.A harmadik öt perc alatt előjött az, amit már csak úgy ismerünk, ”harmadik menet Yoel”. Úgy, hogy a szünetre 10 perc után a kubai garantáltan törött jobb arccsonttal ment le, melyet a cutman vérprofi módon oldott meg. Gyakorlatilag pillanatok alatt összenőtt a jobb szeme egy ütéstől.

Szóval harmadik menet. Megkockáztatom, hogy az utóbbi évek legdurvább, harcosabb, brutálisabb menete volt ez, de lehet még azzal sem lövök mellé, hogy ha minden idők TOP 5 környékére lövöm a dolgot.

Mindketten elkezdtek darálni, Yoel is bekapcsolt, repkedtek a rúgások, felütések, könyökösök, olyan mennyiséggel és erővel, ami a divízióból mást már régesrég traumatológiára küldött volna. Romero beleszaladt egy nagy fejrúgásba, az utolsó pár másodpercet pedig inkább a közös frissülés érdekében kicsit lentebb hangolták.

Nem bírtak egymással, de garantáltan majdnem mindent kiadtak magukból. Nem sokan vették észre, de Bobby a menet végén azt mondta a sarokban, hogy ”my right hand is busted” - azaz, eltört a kezem.

Ez az utolsó előtti menetre nyilvánvaló is lett, ugyanis nem használta szinte még csak ütőtáv keresésre sem a jobbosát, de ennek ellenére ment előre mint a gép, egy tökön rúgást is teljesen vétlenül beakasztott a kubainak, aki a fájdalmat leszámítva még őrült is a kis pihenőnek.


A menet végén Romero gumilábakra tette Whittakert, a bajnok ugyan valamilyen csoda folytán kiheverte a dolgot, de Yoel még egyszer kiütés közelbe került a duda előtt. Az utolsó menet következett, ahol hihetetlenül feltámadt Romero. Egy egy-kettővel kivette Bobby egyensúlyát, de tudott kontrázni egy testrúgással. Yoel még mindig pörgő ütéseket is vinne be, bár sebesség már nem sok van a fordulatokban.

Bobby továbbra is a térdéért akar bosszút állni, taposná ki oldalra Yoel balját, de az a semmiből egy pokoli balossal földre rakja a bajnokot!!! Vérszagot érezve próbálja ütésekkel befejezni a dolgot, az ausztrál pedig egy halvány single-legbe temetkezve próbál időt és életerőt nyerni a folytatáshoz.  Nem sikerül a levitel, de Whittaker újra lábon, de jaj! Megeszik egy térdest, majd kirúgják alóla a lábat!

A bajnok belátta, eddig bírja az álla, az utolsó két percben már a harc végét keresi. Ugyan Yoel még a kerítés mellé tette úgy, hogy egy perccel a vége előtt Dan Miragliotta bíró el is parancsolta őket onnan, tétlenség miatt. Romero egy pörgő rúgással zár, amit Bobby megfog és földre teszi a kubait, aki azonnal felállt a dologból.

Vége.

Senki sem tudhatta ki nyert, az eredményhirdetés pillanatában ahogy Bruce Buffer elkezdte mondani a pontokat, a megosztott győzelem azonnal nyilvánvaló lett.  Egy bíró Romeronak adta, kettő pedig a bajnoknak. Amint Robert Whittaker neve elhagyta Buffer száját, óriási hangorkán követte a bejelentést:”Az első menetben eltörtem a kezem, könyökig nem érzek belőle semmit. Brutális. Ez az ember úgy üt, mint egy KAMION. Elkapott a negyedikben meg az utolsóban, de visszajöttem és mentettem a dolgot. Próbáltam irányítani. Túlélés. Meg kell gyógyulnom.”

Mindenkinek teljesen szíve joga eldönteni ki nyert.

Ha Yoel nem téveszt súlyt, és címért megy, garantáltan ő viszi a boltot. De így? Lágyak voltak a bírók, továbbá az új pontozási rendszert használva ítélkeztek. Én örülök. Robert a legnagyobb kedvencem. :D

Mi a középsúly jövője? Továbbra is katyvasz van. Whittaker óriási pénzt kapott a meccsért, nem 50, hanem 100.000 dollár bónuszt. Ez volt az est legjobb harca.

Est? Év. Eddig. Nálam.


Szólj hozzá