Robert Whittaker: ”Örülök, hogy nem kellett Bisping ellen harcolnom.”
MMA

Robert Whittaker: ”Örülök, hogy nem kellett Bisping ellen harcolnom.”


Alig egy hete vonult vissza Michael Bisping, de méltató nyilatkozatok és cikkek igazi hada kíséri útját azóta is.

Most éppen a regnáló 185 fontos bajnok, Robert Whittaker tett egy aranyosnak is nevezhető nyilatkozatot ezzel kapcsolatban.

”Kampányoltam a Bisping elleni harcért tavaly nyáron, de a szívem mélyén valahol örülök, hogy nem lett belőle semmi. Szerintem egy ő az igazi harcos mintapéldánya. Nyert, veszített, majd bajnok lett. Valóban hiszem, hogy egy két ember tanulhatna abból, milyen karriere is volt az angolnak.”

A még mindig szemtelenül fiatal Whittaker a hétvégén szeretné bebetonozni az örökségét, Yoel Romeroval a UFC 225 főmérkőzése lesznek majd Chicagoban.

Az ausztrál még a UFC 213 során lett átmeneti bajnok Romero ellen, ahol már az első menetben szétszakadt térddel kellett harcolnia. Zseniálisan védte kubai riválisa földreviteli kísérleteit, talán az első olyan harcos lett, aki totálisan mattolni tudta Romero minden lépését.

”Michael ellen harcolni hatalmas megtiszteltetés lett volna. Nagyon sok tiszteletet és megbecsülést nyerhettünk volna a dolgon mindketten. De, örülök, hogy nem nem kellett végül.”

”Mindig felnéztem rá és teljesen őszinte leszek, kicsit rajongom is érte.”

Robert Whittaker útja a címig iszonyatosan rögösre sikeredett. Bisping mellett lett átmeneti bajnok, míg az angol kigyógyult sérüléseiből és GSP elleni szuperfightját hozta tető alá. Michael elveszette a címet St-Pierre ellen, Bobby pedig sérülten figyelte a dolgok alakulását.

Ha minden úgy alakult volna, akkor St-Pierre ellen a UFC 221 során címegyesítésre került volna sor, de a francia-kanadai leadta a 185 fontos övet betegségre hivatkozva.

Így de-facto vitathatatlan bajnokká avanzsált, amit Luke Rockhold ellen kellett volna először megvédenie.

De az ausztrált gyakorlatilag a bárányhimlőn át, a húsevő baktériumig minden meg akarta ölni, vissza kellett lépjen a dologtól.

Romero a szarnak pofont adva, önhibáján kívül súlyt tévesztett, így nem lehetett csak Rockholdból bajnok.

Természetesen a kubai KO-val nyert Luke ellen, így több mint háromnegyed évnyi drámát követően eldőlt, Whittaker marad a bajnok és a UFC 225 során történő visszavágó alatt véd majd címet először.


Szólj hozzá