Rendkívüli: Mark Hunt MINDEN neurológiai teszten megfelelt, a UFC 221-en térne vissza
MMA

Rendkívüli: Mark Hunt MINDEN neurológiai teszten megfelelt, a UFC 221-en térne vissza


A terv: Hunt – Werdum II, aztán pedig elindulna a bajnoki övért is!

Talán az év legmeglepőbb és legjobb híre futott be néhány órája, Mark Hunt a UFC által ellenőrzött és elrendelt neurológiai teszteken is átlagon felüli eredményekkel felelt meg.

Mint tudjuk, Huntot a UFC kivette a néhány héttel ezelőtti Sydney Fight Night gáláról, Fabricio Werdum ugrott be a helyére, Marcin Tybura ellen.

Az eset gyökere az volt, hogy Hunt a gála előtt néhány héttel egy interjúban olyan tünetekre célzott, ami CTE vagy más komoly neurológiai sérülés jelenlétére utal.

Többek között dadogás, beszéd nehézségek, rövid távú memória bajok, alvászavarok.

Hunt állítása szerint Ausztráliában egy neurológiai specialista és egy pszichológus által is tisztázva lett. E tények nem hatották meg Dana Whiteot, aki személyes közbenjárásával nem engedte oktagonba a PRIDE, K1 legendát.

A UFC Las Vegasba hívta egy független, világhírű specialista tesztjeire, ahová eleinte esze ágaban sem volt elmenni, pár hete mégis meggondolta magát.

Hunt úton a repülőn:


”Úton Vegasba, mert szeretem pazarolni az időm.”

A tesztek után Hunt megfordult a szervezet hipermodern és vadiúj edzőkomplexumában is, egy pici kesztyűzésre:Teltek a napok, az aggályaim pedig nőttek, mert kicsit csend uralkodott a dolog körül, de pár napja Hunto-san újra hidrogénezett hajjal jelent meg, ami csak egy dolgot sugallhatott...

View this post on Instagram

My new challenge 👀👀👀👀👀

A post shared by The Super Samoan (@markhuntfighter) onValami jól sikerült. És így is lett!

Hunt menedzsmentje így kommentálta a dolgot:
”Nemrég ért véget a konferenciahívás az amerikai orvosok, köztem és Mark között. Jó híreket kaptunk, szóval minden pozitív. Az doktor azt mondta, Mark átlagon felül teljesített minden teszten, így készen áll harcolni. Amint az eredményeket a UFC felé is prezentálják, már csak rajtuk múlik mikor térhet vissza. Ezzel Mark már kétszer, két kontinens legjobb specialistái által lett tisztázva. Mi is aggódtunk az eredményekért, Mark egészsége a legfontosabb, de minden rendben.”

A menedzsment a jó hírek után ki is tért az esetleges visszatérés feltételeire, melyek reálisak és érdekesek:
”Fabricio Werdumot szeretnénk Mark következő ellenfelének Perthben. Utána pedig a Ngannou – Miocic meccs győztesét, egy övmeccset, 2018 második felében.”

Tehát a terv a következő: Huntnak még három meccse van a UFC szerződésében. Szeretnék bizonyítani Werdum ellen, hogy méltó egy övmeccsre, a többit pedig erre építeni.


Szólj hozzá