Poirier: ”Eddie Alvarez csupán ötször dobta a visszavágónkat eddig...”
MMA

Poirier: ”Eddie Alvarez csupán ötször dobta a visszavágónkat eddig...”


Eddie Alvarez heteken át fújta, ha esetleg Tony Ferguson vagy Khabib Nurmagomedov kiesne a meccsükről, ő majd bizony beugrik.

Tegnapelőtt Dustin Poirier, Justin Gathje legyőzését követően a média teljes középpontjába kerülve kitálalt pár dologról, melyeken kicsit forgathatjuk a szemünket...
”Először is, szeretném elmondani, hogy Eddie Alvarez beintézte magának, hogy NE lehessen egy instant esélye a címre, amit egykoron birtokolt. Ugyanis mindketten kaptunk egy ajánlatot a UFC 223-ra, hogy vágjunk vissza egymásnak ott. Én elfogadtam, de azt is tudtam, hogy nagyrészt csak biztosítékok lettünk volna, Tony vagy Khabib kiesése kapcsán. Eddie viszont visszadobta ezt, hónapokkal ezelőtt. Azon a gálán lehettünk volna, Eddie pedig magasabban rangsorolt nálam, így mehetett volna akár a címért is.”

Dustin ezután elmondta azt is, hogy Alvarez viselkedése és reakciói a UFC 211-et követően nem épp a legjobb módon jöttek le nála.
”Annyiszor visszavághattunk volna már azután a balul elsült 211-es meccs után. Bármikor felkínálták, igent mondtam. Eddie nemet, eddig ÖT alkalommal. Meg nem is ez a baj, hanem az, hogy mikor az a térdes elkapott még én csitítottam a közönséget, hogy Eddie nem egy mocskos harcos, ne fújolják. Ez nem egy kocsmai verekedés. Nagyon jól elkapott az a térdes, ennek ellenére azzal jött, hogy csak fejni próbáltam az esetet. Van közöttünk feszültség.”

Poirier tehát mint tudjuk, bajnoki ambíciókra váltott visszavágók helyett. Nem kell már neki se Conor, se Alvarez elleni visszavágó. Khabib Nurmagomedov lett a vágya, bár tudja, hogy még talán nem teljesen ért el arra a szintre. Ennek ellenére Dana White se zárkózott el a dologtól, de a gyémánt is reális maradt.
”Úgy érzem, hogy megelőztem Eddiet a kihívók rangsorában. Viszont ha nem kaphatom meg Nurmagomedovot, akkor megint csak ő jön számításba.”

A divíziót pedig mozgatni kellene, mert a nagy felrázás után maradtak kétségek, kétkedők még a bajnokkal kapcsolatban is. Tony Ferguson visszatéréséről még csak pletyka szinten mennek hírek, de elvileg nyártól újra edzhet. Én például őt látnám legszívesebben Dustin ellen, Eddienek meg utolsó szerződésén lévő meccsére szervezzék már le az épp születésnapos Nate Diazt.

Az első 15-ből pedig három ember nem meccselt Conor McGregor miatt két hete. Személy szerint Michael Chiesa, Anthony Pettis és Paul Felder. Edson Barboza és Kevin Lee a hétvégén csapnak össze, rajtuk kívül pedig hihetetlen módon még az első 20-ból sincs bejelentett harca senkinek.


Szólj hozzá