'Pereira tudja, hogy kell összeszednie magát, az biztos' - így reagált első TKO-s vereségére Israel Adesanya
MMA

'Pereira tudja, hogy kell összeszednie magát, az biztos' - így reagált első TKO-s vereségére Israel Adesanya


Israel Adesanya a UFC 281-en ismételten átélte rémálmát: miután megcsípte Alex Pereirát, a brazil legyőzte őt, méghozzá TKO-val.

Ez volt "Izzy" első TKO-s veresége MMA-ban, és az első "igazi" veresége is, ahol végre kiderült, hogy ő is csak egy ember, nem egy kiüthetetlen földönkívüli lény.

A UFC második leghosszabb ideig uralkodó középsúlyú bajnoka (Anderson Silva után) rögtön a bunyó után nem adott interjút, de az után igen, Megan Olivi-nek.
"Az utolsó menetben vezettem, de Alex az egyik vádlirúgással eltalálta a peroneális ideget (ugyanez volt a veszte Sean O'Malley-nek is Marlon Chito Vera ellen – a szerk), szóval nem volt annyira éles a lábmunkám. Amikor próbáltam eltáncolni a ketrec mellől, a bal lábam nem akart engedelmeskedni. Ezért is elestem el egyébként. Elég zavaró. Ez van. De még mindig itt vagyok. És nem megyek sehova (nevet). Pereira tudja, hogy kell összeszednie magát. Az utolsó kick-box meccsünkön is ez történt: vezetek, koncentrálok, aztán elkap."


Miután Marc Goddard leállította a meccset, Adesanya először panaszkodott early stoppage miatt, de aztán gyorsan elfogadta, hogy ez volt talán a legjobb döntés. A friss interjúban elmesélte azt is, mit érzett ott a ketrecben abban a pillanatban:

"Nem voltam kiütve. Abban a pillanatban korainak gondoltam a leállítást, viszont a csapatom azt mondta, jó bírói döntés volt, és én hiszek nekik."

A legfontosabb kérdésre, ami úgy hangzik, mi lez ez után, szeretne-e azonnali visszavágót, vagy inkább most egy nagyobb pihenő a vágya, a következőket válaszolta az ex-bajnok:
"Még szép, hogy szeretnék visszavágót, valószínűleg meg is kapom. De először beszélek a menedzseremmel és a csapatommal, és kitaláljuk, mi lesz a következő lépés. Ez most megint Pereira pillanata, de a háborúnak még nincs vége."
Igazi bajnokhoz méltó nyilatkozat – most kiderült, hogy hogyan viseli a vereséget, és ebből is csillagos ötösre vizsgázott. Ráadásul úgy, hogy ez volt élete legnagyobb kudarca.

Példa értékű hozzáállás.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá