BREAKING: Alex Pereira óriási comeback-kel kiüti Israel Adesanya-t!
MMA

BREAKING: Alex Pereira óriási comeback-kel kiüti Israel Adesanya-t!


Israel Adesanya mindig zseniális walkout song-ot választ. Múltkor Linkin Park-ra ment ki, most pedig a Fűrész zseniális, hidegrázós filmzenéje kísérte őt a ketrecbe. Nem tudjuk titkolni, imádjuk a fickót.

Pereira mereven állva, rezzenéstelen arccal figyelte egykori legyőzöttjét – nem ugrált, nem mozgott, mint egy szikla, olyan volt. De Izzy-ről is elmondható ugyanez, ritka nyugodtnak tűnt.

Gyakorlatilag a UFC és a Glory bajnoka csap össze most, a UFC-ben.

Első menet


Pereira óriásinak tűnt Adesanya mellett, pedig nagyjából ugyanolyan magasak. Alex egy félelmetes toló rúgással robban ki a sarkából.

Izzy kivédi, lábrúgás csata veszi kezdetét. Pereira két lábrúgás után fejre rúg, Adesanya kivédi. Israelviszonozza a kölcsönt, és egy szép jobbossal is betalál, amivel felkelti Pereira figyelmét: hátrál!

A brazil arca elkezd feldagadni, de megy előre. Pereira egy életveszélyes bal horoggal próbálkozik, ami éppcsak célt téveszt. Klincsre kerül sor, ahol Pereira testre támad.

A menet végén Izzy egy jobbossal megingatja Pereirát, aztán egy balossal ismét megingatja, Alex kis híján lemegy a földre! Ez történt az előző meccsükön is, aztán Pereira mégis kiütötte, szóval Adesanya csöndre inti a közönséget, tanul előző hibájából! 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TOTALDAMAGE (@totaldamagehu) által megosztott bejegyzés


Pereira teljesen összeszedi magát a szünetben, szerencséje, hogy megmentette a gong. Körömrágós csata alakul ki a második menetben is. Adok-kapok alakul ki, mindkét fighter betalál a másiknak. Izzy megpróbálja földre vinni kihívóját, de nem sikerül.

Izzy egy bal-jobb kombóval áthatol Alex védelmén, aki most jab-ekkel háromszor is megelőzi és eltalálja a fejét. Izzy-nak vigyáznia kell a ketrec falánál, mert mindig Pereira bal oldala fele oldalazik, a brazil pedig bal horoggal vadássza a fejét.

Alex megfogja Adesanya lábát és nagy nehezen, de a földre viszi, ami némi meglepetés.

Harmadik menet


Két menet után 1-1 az állás. Kigáncsolják egymást, Adesanya kerül a földön jobb helyzetbe, Pereira most nehéz helyzetbe kerül! Adesanya enyhén szólva nem a grappling-jéről híres, de itt mérhetetlenül több tapasztalata van, mint Alexnek.

A középsúlyú bajnok Alex háta mögött tud dolgozni, nem engedi, hogy felálljon. Pereirea füle elkezd vérezni Adesanya ütéseitől. Pereira két lábra áll, Israel a földre viszi. Alex majdnem összehoz egy lábkulcsot, de a majdnem az nem. Izzy full guard-ba kerül, de Pereira szépen kontrollálja a kezeit.

Balta rúgás Izzy-től a földön fekvő Pereira hasára! 2-1 az állás!

Negyedik menet


Nehéz lehet Pereira-nak, három menetnél még soha nem bunyózott többet. Adesanya betalál párat, mosolyog, majd egy csodaszép kérdőjel rúgással próbálkozik, de Alex kivédi.

A frissebb Israel pillanatai ezek, bár nagy találatokat nem tud bevinni. A végén úgy tűnik, Pereira bevisz egy találatot Izzy-nek, aki ingatja a fejét, mutatva, hogy nem történt semmi.

Adesanya négy kemény menet után le se ül!

Utolsó menet


A harc ott folytatódik, ahol abba maradt, Pereira erőre kap és megsorozza a bajnokot a ketrec falánál. Alex Izzy egyik rúgását kivédi lábbal, Adesanya kigáncsolja magát, de sérülés nem történik.

Pereira eltalálja Izzy-t, folyamatosan sorozza. Keményen el is találja! Izzy bajban! Óriási bajban! A brazil leüti Israelt, megismétli a bravúrt, TKO-val legyőzi Israelt! 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TOTALDAMAGE (@totaldamagehu) által megosztott bejegyzés
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TOTALDAMAGE (@totaldamagehu) által megosztott bejegyzés


Adesanya nagyon jól viseli a vereséget. Kapott már ki ugyan, de az egy nagyobb súlycsoportban volt, középsúlyban mindeddig veretlennek bizonyult. Pereira négy UFC fight után lesz a promóció újdonsült középsúlyú bajnoka, amit részben annak köszönhet, hogy korábban kétszer is legyőzte Adesanya-t kick-boxban.

Rossz érzés most Adesanya rajongónak lenni, de néha egy vereség tanulságosabb, mint 10 győzelem.

Szinte biztos, hogy jön az azonnali viszavágó, hiszen Adesanya az első menetben kis híján finiselte és egészen a TKO-ig ő vezetett minden pontozólapon.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá