Özdemir ártatlannak vallotta magát, ügye nem érinti a UFC 220-at!
MMA

Özdemir ártatlannak vallotta magát, ügye nem érinti a UFC 220-at!


Pár hónappal ezelőtt került a törvénnyel bajba Volkan Özdemir.

A svájci-török még augusztusban jutalmazta a barátnőjét eleinte csak verbálisan, majd fizikailag zaklató fickót egy akkora lópuszival állra, hogy az merevre ütve feküdt egy jó negyed órát.

A 28 éves No Time még a rács mögött is töltött pár órát ezért, mert feljelentette az ”áldozat”, Kevin Cohen. A 10.000 dolláros óvadék letétele után távozhatott, folytathatta felkészülését a félnehézsúlyú király, Daniel Cormier ellen.

Az ügy relatív csendben zajlott, de pár napja Volkan ártatlannak vallotta magát a Broward Megyei bíróságon.

Ügyvédje eddig úgy tűnik jó munkát végez, az eredeti vádakat kicsit lentebb sikerült alkudnia, de a súlyos testi sértés vádja is egy ötöst jelenthet a rácsok mögött, legrosszabb esetben.

A legnagyobb bibi viszont az, hogy útlevelét a szökés esetleges fennállása miatt le kellett adnia, valamit az ítélettől függően az államokba való látogatási státusza is változhat, ergo nehezebben kaphat vízumot. Ez az eset a közelmúltban is előfordult, Emil Meek meccse emiatt csúszik két hete Kamaru Usman ellen.

Bruce A. Zimet, aki Voldkan védelmét látja el a procedúra alatt, önvédelemre hivatkozott a bíróság előtt, ami egy tipikus amerikai ”kocsmai verekedés” az ő szemében, továbbá helyesnek is látja Volkan tetteit, mert ha nem cselekszik, sokkal rosszabb véget érhetett volna az az éjszaka...

Az ügyben a következő fejlemény Február 22-én várható, ahol sok minden eldőlhet.


Szólj hozzá