Öt súlycsoportnyi ökölvívó cím után Amanda Serrano az MMA meghódítására készül!

Öt súlycsoportnyi ökölvívó cím után Amanda Serrano az MMA meghódítására készül!


A 29 éves harmatsúlyú világbajnok ugyanis sok évnyi vacillálás után tegnap egy több évre szóló szerződést írt alá a Combate Americas szervezetnél.

Puerto Rico csillaga debütálására sem kell már olyan sokat kell várni, márciusban már a ketrecben lehet. Divíziója a 125 fontos légsúly lesz, de biztosított mindenkit, nem fogja abbahagyni ökölvívó karrierjét sem.

Serrano az egyetlen olyan női ökölvívó, aki öt súlycsoport bajnoki övét hordhatta már a derekán.

Több okból emlékezhetünk rá mi magyarok is, 2016-ban és tavaly is összecsapott hazánk büszkeségével Kiss Edinával, akitől jobbnak bizonyult. Az oda-visszavágó között Lázár Alexandra is próbálta leszedni róla a szuper-harmatsúlyú övet, de ő is alulmaradt.

A másik, kicsit kevésbé savanykás emlékű dolga az volt, hogy elsők között világított rá és kritizálta Ronda Rousey hibáit és hiányosságait az állóharc terén.

Rousey hype vonata akkor a Szaturnusz felé haladt még, edzője, a talán a profi MMA legnagyobb kóklere Edmond Tarverdyan az egekig magasztalta protezsáltját. Akkor épp az volt a sláger, hogy Ronda képes lenne bármilyen ökölvívócímet is elhódítani.

Amanda pedig profi módon elemezte, kritizálta, majd kihívta a világ akkori legnagyobb sportolóját. A dologból természetesen nem lett semmi. A folytatást meg tudjuk.

Serrano tehát nem kispályás. 34-1-1 a rekordja, amikől 26 kiütéses győzelem. Sokak szerint ott van a világ p4p elitjének krémje között is.


Szólj hozzá