Óriási fordulat, marad a férfi 125? Joseph Benavidez 3 napja harcolt, de máris új meccset kapott!
MMA

Óriási fordulat, marad a férfi 125? Joseph Benavidez 3 napja harcolt, de máris új meccset kapott!


Úgy néz ki, Joseph Benavidez a kiválasztott.

Mármint nem általánosságban, mint Neo a Mátrixban volt, de valahogy úgy tekinthetnek most rá a 125 fontos férfiak a UFC-ben.

Benavidez egy irdatlan komoly térdsérülés után tért vissza idén nyáron, ahol elveszített egy kétes megosztott meccset Sergio Pettis ellen.

Aztán felkészült Ray Borg ellen a Fight Night 139-re, de az beteg gyermeke és súlyproblémái miatt azt hiszem kilencedik alkalommal húzta ki a dugót harcból.

A UFC gyorsan kárpótolni akarta az elmaradó meccsért, ezért betették az Ultimate Fighter fináléjába, ahol gyakorlatilag kis túlzással, de kétszer ütötte ki Alex Perezt alig egy menet alatt.

A meccs utáni interjúban kijelentette, ha rajta múlik, a ”férfi légsúly baszottul nem megy sehova”.

Ez persze kicsit amolyan ”jóvanJoseph” mondatnak tűnt, de ez az ember kért magának egy meccset az utolsó 125 fontos címmeccs alá, amit meg is kapott a divízió legnagyobb jelenlegi reménysége, Deiveson Figueiredo ellen!

Ez valószínűleg a biztonsági tartalék meccs Henry Cejudo és T.J. Dillashaw meccsére, melyből ha valaki kiesik akkor Benavidez ugorhat be címért mérkőzni, mellyel a divízió gyakorlatilag becsukhatatlanná válna.

Hihetetlen fordulat ez, és gigászi tökösségre vall Benavidez részéről.

Senkinek sem kívánunk rosszat, de óriási lenne Joe esetleges címszerzése, adott körülmények között, a UFC 233 során.

Mert azért azt a sarlatánságot, hogy egy friss bajnokot megfosztanak nem csak a címtől, hanem a súlycsoportjától is... Nem engedhet meg a UFC se.


Szólj hozzá