Óriási blama: Yoel Romero nem bírt bemérni a középsúlyú limitbe, nem lehet átmeneti bajnok
MMA

Óriási blama: Yoel Romero nem bírt bemérni a középsúlyú limitbe, nem lehet átmeneti bajnok


Úgy tűnik a legelátkozottabb súlycsoport lett a UFC középsúlya.Yoel Romero először 188.3 fonttal, majd másodszorra alig fél fonttal könnyebbe bírt csak bemérni. Így minden bizonnyal elszalasztotta karrierje utolsó lehetőségét a címszerzésre. Ellenfele Luke Rockhold sem tűnt épp a legjobb formájában lévő harcosnak, de legalább neki sikerült hozni a a limitet a UFC 221 egyetlen címmeccsére.

Így ha Romero esetleg nyerne, akkor sem lenne bajnok, kizárólag Rockhold győzelme esetén tudna továbblépni a divízió. A fogyasztásról egyébként nemsokára kaptok egy vérprofi, minden apró részlettel foglalkozó cikket Bronson tollából.

Georges St-Pierre után Robert Whittaker lett beteg, majd most Romero képtelen bemérni. Ezt a blamát. Rockhold egyébként nem mellesleg rendkívül dühös az eset miatt, teljesen érthető módon.Mindenki más egyébként rendben bemért az eseményre, ami így fog kinézni:

FightPass ültetők:


Váltósúlyban az Új Zélandi Luke Jumeau 1-1-es UFC mérlegét szeretné pozitívvá alakítani Daichi Abe ellen. Abe a Pancrase szervezet bajnokaként lett a UFC bunyósa szűk fél éve. Első és egyetlen meccsén nyerni tudott.

A pehelysúlyból 135 fontra váltó japán Teruto Ishihara egy hárommeccses győzelmi szériát magáénak tudó mexikói reménységet, Jose Alberto Quiñonest húzta maga ellen. A reménység egyetlen baja csak annyi, hogy egy évben egyszer harcol csupán 2014 óta.

A FightPass ültetők főmeccse, a rémes szériában lévő Ross Pearson és Mizuto Hirota között lesz. A brit Pearson négy meccses bukószériában van, vissza is vonult már egyszer emiatt. Utolsó 8 meccsén hatszor kapott ki, két győzelme is csak megosztott siker volt. Japán ellenfele meg most lett felkergetve könnyűsúlyba, mert Charles Rosa elleni meccsére való fogyasztása során majdnem meghalt pár hónappal ezelőtt.

 

A FoxSports 1, 4 ültetőjén kezdik a hazai harcosokat kiküldeni, melyek közül az első Ben Nguyen lesz.

A Brisbane városából harcoló légsúlyú egyébként nagyon csalódott, mert ilyen alacsonyra került a gálán. 4 UFC győzelme mellett van egy veresége. Ellenfele igazi régi bútor, a brazil Jussier Formiga fél évtizede van már a UFC-ben. Hat győzelme mellett van négy veresége, de csak nagy nevek bírtak vele. John Dodson, Henry Cejudo, Joseph Benavidez és Ray Borg.

Két nagy pehelysúlyú reménység követik őket, Alexander Volkanovski és Jeremy Kennedy. Volkanovski van hazai pályán, kanadai ellenfele pedig ha meg nem sérül tavaly, már összecsaptak volna. Igazi szétlövés lesz ez, mindketten három meccset nyertek eddig a UFC-nél, továbbá veretlenek is. Na jó. Volkanovski egyszer kikapott még karrierje elején, de Kennedy is szerzett két fekete pontot amatőrként. Várós meccs.

Igencsak várós lesz a középsúlyú UFC debütáns Israel Adesanya és Rob Wilkinson közötti óceániai belharc is. Israel a Kiwik földjéről jött, Wilkinson pedig a kengurukáról. Utóbbi már volt egy UFC meccsen, de Siyar Bahadurzada másfél menet alatt nagyon megverte. Adesanya pedig egy veretlen MMA harcos, de kickbox és ökölvívó mérlege is több mint impozáns. Várós meccs.

Damien Brown és Dong Hyun Kim (nem Stun Gun) könnyűsúlyban húzzák majd be az ültetők függönyét. Brown két vereség után keresné a győzelmet hazai pályán, Kim meg 2-2 a UFC-nél, szeretne pozitív mérleget, ha már vissza sikerült vonultatnia Takanori Gomi-t.


Main Card


A PPV kártyát két hasonló képességű félnehéz kezdi, otthon harcolhat Tyson Pedro az orosz Saparbek Safarov ellen. Első úr 6-1, az orosz pedig 8-1. Mindketten első vereségük után vannak. Így a bizonyítási kényszer biztosan mindkettőjükben ég.

A főkártya legkönnyebb arcai jönnek, Jake Matthews és Jingliang Li váltósúlyban. Első harcos hazai, Li pedig kínai. Li a kínai MMA egyik úttörője lenne, kis szerencsével pedig még veretlen is volna a UFC-nél. Matthews sem mai gyerek már, 5 UFC győzelme mellett van három veresége is, melyből egymás után jött kettő. Az egyiket már kijavította, most egyenlítene a négymeccses statisztikáján.

Két nehézsúlyú meccs előzi meg a Romero – Rockholdot, melyeken egy mentor-tanítvány kapcsolat is lesz. Szerencsére nem egymás ellen, de Tai Tuivasa tiszta mint a fiatal Mark Hunt. Nem véletlenül vette szárnyai alá a veretlen KO masinát Hunto-san. Tai UFC debütálása alatt egy bődületes repülő térdessel intézte el ellenfelét, most pedig a francia Cyril Askert kapta. Asker 2-2-es UFC mérlegén szeretne a jó felé billenteni.

Megkezdi a visszaszámlálást Mark Hunt is, ugyanis ezt leszámítva még két meccse van a UFC-nél. Az elnyűhetetlen legenda egy hosszabb szünetet követően tér vissza, melynek minden részletéről olvashattatok az oldalon. Ellenfele egy nagyszerű birkózó és ütő Curtis Blaydes lesz, akit karrierje során egyedül Francis Ngannou tudott megverni, még két évvel ezelőtt.

Ez lesz tehát a gála, melynek a menetrendje a következő:

FightPass ültetők: 00:30

Fox Sports 1 ültetők 02:00


Szólj hozzá