Négy meccs, négy döntés, majd megint négy meccs és négy kopogtatás!. Jelesre vizsgázott a UFC Argentínában!
MMA

Négy meccs, négy döntés, majd megint négy meccs és négy kopogtatás!. Jelesre vizsgázott a UFC Argentínában!


Először látogatott története során Argentínába a UFC. A szervezet ezzel háromra emelte Dél-Amerikában tartott gáláinak számát, melyet toronymagasan ugye Brazília vezet, de idén tavasszal debütált Chile is.

Nad Narimani és Anderson dos Santos pehelysúlyban húzták el a függönyt, negyed óra izgalmat követően előbbi pontozásos(30-27) sikerével ért véget a meccs:
Egy súlycsoporttal fentebbről jött Jesus Pinedo és Devin Powell, akik nyilván tudjátok, szintén negyed órán át húzták az igát. A 22 éves perui Pinedo nem volt zavarban UFC debütálása során, sikerrel vette valószínűleg utolsó UFC meccsét vívó Powellt, aki 1-3 mérleggel áll a szervezetnél.
Ahogy a nagykönyvben meg van írva, lépkedtünk felfelé a súlycsoportokban, váltóban jött a hazai debütáns, Laureno Staropoli és a mexikói Hector Aldana. A cséphadaró meccs nem véletlenül érdemelte ki az est legjobb összecsapásának bónuszát, nem is részletezném, mindenképp nézzétek meg a két HARCOST.
A döntés áradatot Austin Arnett és Humberto Bandenay zárta, a 145 fontos megmérettetés előbbi sikerét hozta a 15 perc után. Szoros volt, ez látszik a pontozáson is. (29-28, 29-27 x2)


Most kezdődött a jó rész, az utolsó férfi légsúlyú meccsek egyikén Alexandre Pantoja fél menet alatt hátsó fojtással oldotta meg Ulka Sasakit. Amikor a submission mestert subolják esete, ugye:


Michel Prazeres majdnem 10 másodperc alatt befejezte a lengyel Bartosz FabinskitDe még egy percig ment a matek, aztán jött a guillotine fojtás. Sima. Mint a babapopsi.Ez a váltósúlyú meccs zárta az ültetőket, de hozzácsapunk még kettőt.


Cynthia Calvillo horror bemérése után simán kopogtatta Poliana Botelhot, egy menet se kellett a sikerhez a szalmasúlyú meccs során.


Marlon Vera és Guido Cannetti harmatsúlyban vívták az urak első főkártyás meccsét. A hazai pályán szereplő Cannetti óriási hengerrel kezdte a viadalt, voltak pillanatok mikor azt hihettük, hogy Chito valamiféle befejezés áldozata lesz.A szünetben sikerült felpörgetni és heccelni Verát, aki nagyon gyorsan rommá verte ellenfelét, hogy a végén egy hátsó fojtással tegyen pontot nagyszerű fordítására.
Középsúlyban jött Ian Heinisch, UFC debütálása alkalmából Cezar Ferreirát kapta. A néha kissé lassú és ütemtelen meccs a végére nagyon jól felpörgött, ha még pár másodperc van, Ian be tudta volna fejezni a brazilt.Többi meccs cikkei külön jönnek, okkal! :)


Szólj hozzá