MMA gálák törlése – a 10 legőrültebb sztori (2. rész)
MMA

MMA gálák törlése – a 10 legőrültebb sztori (2. rész)


A cikk első részét ezen a linken találod.

  1. UFC 151


A UFC 151 egy igazi csemegének számított, mármint a főmérkőzés mindenképpen. Az ugyanis egy klasszikus összecsapást ígért Jon Jones és Dan Henderson között. Egy hónappal a gála előtt Hendo részleges térdszalag szakadást szenvedett, ez azonban nem állította volna meg a Jones elleni küzdelemben. Egy héttel a bunyó előtt Hendo csapata lefújta a mérkőzést és sodorta ezzel a UFC-t egy rendkívül kellemetlen helyzetbe, mert a kártya többi összecsapása nem érte meg a PPV előfizetést (55 USD volt anno). Ekkor azonban akadt egy hős, akinek feltett szándéka volt, hogy megmenti a gálát. Ezt a hőst Chael P. Sonnen-nek hívták és hajlandó lett volna kiállni Jones-al. Dana White nyilván örömtáncot lejtett, amikor Sonnen aláírta a szerződést. Minden úgy alakult, ahogy a mesékben. Jött egy megmentő, aki fittyet hányva a csupán egy hetes felkészülési időre mindenidők legjobbja ellen hajlandó volt kiállni. Ez után jött a hidegzuhany, mivel Jones és csapata kitalálta, hogy nem nagyon ízlik nekik a match up Sonnen személyében, ezért visszavonulót fújtak. Ezzel természetesen az egész gála törlésre került a fentebb említett okok miatt is. Tehát a UFC 151 volt az első számozott esemény, amely teljes egészében törölve lett.

  1. Fight Nights Global 2018 Expansion


Nem ciki, ha most olvastok először erről a promócióról, de egy dolog miatt biztos beugrik majd. Ez a szervezet hozta létre azt a bizonyos Fedor Emelianenko vs. Fábio Maldonado bunyót, ahol Emelianenko-t szó szerint agyon vertek, hogy később a pontozók szerint mégis győzedelmeskedjen..már ez önmagában sokat elárulhatott a szervezetről. Ez után a tulajdonosok kikiáltották, hogy ők lesznek a következő „nagy dolog”, amihez a pénzügyi hátterük mindenképpen megvolt. Hogy honnan? Egy sokak számára ismert arctól, Ziyavudin Magomedov-tól. Így van. Ő szponzorálta az FNG-t és a hangyányival jobbat ismert Eagles MMA-t is. Magomedov-ot 2018 márciusában lecsuktak és a szervezet által tervezett 20 gálából csupán 10-et tudtak megtartani, azokat is az országon belül. Előző évben 25 gálát tudtak szervezni, de ez a szám több mint a felére csökkent a fejőstehén Magomedov nélkül. Ezzel természetesen rengeteg gála került törlésre, ami elég okot adott arra, hogy felkerüljön a listára.

  1. COVID-19


Ebben a részben kevés újdonságokról tudnák beszámolni, mivel ezt éppen most tapasztaljuk a bőrünkön és mindenki ugyan az a szopóálarcot viseli napjainkban. Én azért megpróbálkozok legalább egy rövid összefoglalóval. A Bellator 241 például a gála napján lett törölve Scott Coker által. A UFC még egy héttel a Bellator 241 előtt megtartotta a Brazíliában rendezett Fight Night-ot, de már nézők nélkül (elég bizarr volt végig nézni). Több más UFC/Bellator/ONE gála is törlésre került, többek között az egyes országokban hozott szigorított kijárási/kirepülési tilalmak miatt. Dana White és csapata megpróbált történelmet írni a UFC 249 megtartásával, de pár nappal ezelőtt sajnos azt is lefújták. Azt, hogy meddig fog tartani ez az állapot senki sem tudja, de reméljük, hogy a White által emlegetett „Fight Island” infrastruktúrája gyorsan felépül, mert ott elvileg zöld utat kaphatnak majd a rendezvények.

  1. Breaking Point MMA


Ha már hallottatok fura sztorit….

Kristopher Zylinski egy random fickó, aki az életben nem próbált ki semmilyen küzdősportot sem, de a konditerembe becsületesen lejárt gyurmázni. Az imént említett úriember egy twitter posztban (az eredeti poszt lejjebb található) jelezte, hogy szerinte a nők 99%-a túl gyenge és a reflexeik pedig túl lassúak ahhoz, hogy bármilyen kárt okozzanak egy férfiban, aki fitt és edzésben van. Zylinski szerint ez akkor is igaz, ha az adott hölgy például egy BJJ gyakornok. Addig feszegette a témát, amíg összehoztak neki egy MMA mérkőzést egy, akkor már visszavonult női harcos ellen, Tara LaRosa személyében (22-5, 3x is ment Roxanne Modafferi-vel). Ez a mérkőzés a Breaking Point MMA gálára volt kiírva Floridában, de a legendák szerint egy órával az esemény kezdete előtt a floridai sportbizottság rendőrökkel karöltve rohamozta meg a helyszínt és csírájában fojtotta el az egyébként biztosan óriási csatának ígérkező csihi puhit. Szerencsére egy bizonyos McDojoLife facebook csoport eléggé szemfüles volt és egy élő stream-en leadták a másodjára is kiírt LaRosa vs. Zylinski álommeccset. Gondolom kitaláljátok, hogy mi lett a „bunyó” vége……LaRosa kétszer is kopogtatta a konditerembe járó internet troll-t (én is lehívtam volna hozzánk egy gurulásra, mondjuk egy fehér öves hölggyel).  1. Final Fight Championship – FFC


Az FFC egy nem túl nagy horvát szervezet, akik kizárólag Las Vegas-ban rendezték a gáláikat. Volt itt egy bunyója például Austin Vanderford-nak is, aki sokak szerint a világ legszerencsésebb embere…aha igen, ő Paige Van Zant férje…Azonban sajnálatos módón beleszaladtak egy „kisebb” gondba. Az FFC 34-re hat mérkőzést terveztek, főmérkőzésnek pedig a szervezet pehelysúlyú címéért mehetett volna a küzdelem. Pár nappal a gála előtt az orvosok észrevettek valamit a harcosok egészségügyi szűrései közben. A bunyósok nagy része agyi aneurizma-ban szenvedett (Agykárosodás, amely a vér agyba való szivárgását eredményezheti). Ez miatt a tervezett hat mérkőzésből négyet törölni kellett (beleértve a főmérkőzést is), mert egy esetleges fejre mért ütés halálos is lehetett volna. Két megmaradt mérkőzéssel nem igazán lett volna okos döntés gálát indítani, így az egész kártya törlésre került.

Bízunk benne, hogy a cikk elnyerte tetszéseteket és találkoztatok pár számotokra eddig még ismeretlen információval is.

Vigyázzatok egymásra!

by: td_lackoo


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá