Michel Batista és Josh Parisian összecsapásával folytatódott a TUF 28. évada!

Michel Batista és Josh Parisian összecsapásával folytatódott a TUF 28. évada!


Szinte ott folytatódik a TUF, ahol múlt héten abbamaradt: épp hazaér mindenki az Allen/Stoliarenko bunyó után.

Marciea a jobb lábfejét fájlalja, de annyira nem lehet komoly, ha nem a kórházba vezetett az első útja. Julija pedig este önfeledt piálásba kezd, amit túlzásba is visz és összerókázza a medence körüli placcot. Bevallása szerint a nagyon ritkán, túl sokat ivó fajta.A 34 éves kubai Michel Batista-nak nagyon komoly birkózó múltja van. Már 14 évesen az országos ifi csapat tagja lett és kábé azóta jó, ha fél évente haza tud látogatni a sportnak hála. A házban is meséli, hogy mindig küld haza pénzt az édesanyjának, aki egyébként szintén sportoló volt, röplabdázott. Különböző bajnokságokon birkózott Daniel Cormierrel, 2005-ben veszített ellene, két évre rá viszont revansot vett. Aztán 2008-ban úgy volt, hogy ismét találkoznak az ötkarikás játékokon, ám DC kishíján belehalt a fogyasztásba és bukta az egész olimpiát.

Na szóval váltott mma-ra és egyelőre 4-0 a mérlege (KO, TKO, két döntés, egy NC). Miamiban él, edz és biztonsági őrként dolgozik. Egyébként a pompás birkózó háttér mellett, állóharcban sokkal kevésbé tapasztalt, ami komoly hátrány lehet.Kelvin Gastelum társedzőt villant John Walker személyében, aki már három éve az erőnléti edzője. Valamit tényleg tudhat a pali, mert akiről azt hinnénk, hogy fél óra után infarktust kap, pont Justin Frazier áradozott egy sort az edzésről.

Azt mondta, valahányszor azt hitte nem bírja tovább, Walker mondott valamit olyat, amitől még tovább és még tovább bírta.

A kubai ellenfele a 28 éves Josh Parisian lesz. Az amerikait a júniusban a Dana White’s Tuesday Night Contender Series-ében elkövetett első menetes forduló öklös KO-ja repítette a TUF házba.

Azzal együtt 7-2 a mérlege és ellentétben Batistával, ő messze földön híres számtalan forduló támadásairól és mellette jitsuból barna öve is van. Detroit mellett, Howell-ben él barátnőjével és három kutyájukkal (két angol bulldog és egy bernáthegyi!), hétköznapjaiban pedig IT-s berkekben valamiféle minőség ellenőr.

Gastelum szerint ő az egyik legsokoldalúbb a fiúk közül és tisztában vannak Michel rendkívüli birkózásával, talpon akarják tartani a bunyót.

Egyik este Gastelum extra vacsorával lepi meg csapatát és ez egy remek alkalom Leah Letsonnak, hogy megkörnyékezze Kelvint.

Neki egyébként tetszene is a dolog, de ez nem csak a csapatokon és az edzőkön múlik, el presidentét még meg sem kérdezték erről az egészről. Majd alakul ez még, lehet még sérülés, bármi. Maurice Greene szerintem eddig az összes részben szeszelt és most is szépen meg van készülve a vacsora után. Az a fej, édes istenem…!

A fiúk hozták a súlyukat, így nem volt akadálya a meccsnek.

Tíz másodpercet sem kellett várnunk Batista levitelére. Josh viszonylag hamar talpra tudott állni a ketrec szélénél, de a kubai szinte azonnal újra levitte.

Parisian nemigen tudott támadni a szabadulni és a talpra állni próbálkozás közben. Szabadulni képtelen volt, csak néha felállni, viszont Michel minden egyes alkalommal újra levitte. Többször is. A menet második felében Josh próbált támadni kicsit, de Batista újabb levitelekkel és ground and pounddal válaszolt. Fél percre a végétől Michel behúzott egy hátsó fojtást is, de nem volt meg teljesen és az amerikai kitartott a dudaszóig.

A második menet is pont ugyanúgy kezdődött, mint az első. Michel pillanatok alatt levitte Josh-t, aki apránként a ketrec széléhez vonszolta kettejüket. Batista rákapcsolt a büntetésre, térdelt testre és ütött fejre. De Parisian hiába bírt felállni másfél perc után, Michel felemelte és úgy vágta földhöz, hogy az amerikai hangosan felnyögött.

Josh képtelen volt szabadulni, csak nyelte a könyökösöket. Aztán a hátát is feladta és már védekezni sem tudott rendesen, így a bíró beszüntette a meccset.
Jönnek fel Whittaker-ék, már 3-2 az állás.Egy kicsit sajnálom Josh-t, megnéztem volna az állóharcát, de Michel birkózására nem volt válasza.

Egy hét múlva újra csajok jönnek, méghozzá Bea Malecki (Gastelum #6) és a csapatváltásra fogfájós Leah Letson (Whittaker #5).


Szólj hozzá