Michael Bisping: ”T.J. Dillashaw övletétele, gyakorlatilag egyenértékű, a bűnössége elismerésével!”
MMA

Michael Bisping: ”T.J. Dillashaw övletétele, gyakorlatilag egyenértékű, a bűnössége elismerésével!”


Múlt héten ilyentájt derült fény egy újabb doppingvétségre, a harmatsúlyú bajnok T.J. Dillashaw bukott meg valamivel a USADA rostáján.

A dolog duplán kínos ráadásul, mert T.J. fél perces vereségéhez, már csak ez a pofon hiányzott, a végterméknek, hogy rusztikusan fogalmazzunk.

Michael Bisping sosem volt híres arról, hogy visszafogná magát a doppingesetek kapcsán. Mai napig ekézi Yoel Romerot, ikonikus fecskendőhasználatra utaló gesztusa pedig még mindig kacagtató:Továbbá, az utóbbi pár év legszebb one-linere is az övé volt, miután Lyoto Machida a 224-en karrierje második crane-kick KO-jával búcsúztatta Vitor Belfortot a UFC-től:

”Akkor se hugyoznám le Vitor Belfortot, ha előttem égne szénné.”

Utalva itt arra, hogy az akkor a világon tesztoszteron hiányt okozó brazil rúgta le jobb szeméről a szaruhártyát, hat évvel ezelőtti meccsük során.

De lássuk mit mondott a Gróf, saját podcastjában a Believe You Me-ben.

”Nem török meg semmiféle bizalmi kört. Nem beszélek az iskolán kívül. Nem mesélek akkor, mikor nincs mese idő, de nincs még egy olyan rohadék aki csak úgy lerakja címét, azért mert tiszteli a súlycsoport többi tagját! Ez nem erről szól! Mindenkinek magáról. Nem fogom feladni azt a címet, amit úgy szereztem, hogy a komplett ellentáboromat megsemmisítettem közben! Nem teheted ezt! És bocsánatot kérek ha tévedek, de mi bizonyosság, ha nem ez, a bűnösség kapcsán?”

Bisping, aki a show során teljesen olyan magatartást és célozgatásokat tett, mint aki már jóval többet tud az esetről mint mi, így folytatta:

”Csalni ebben a sportban.... Nagyon veszélyes. A mai napig megvannak a csalók által okozott sérüléseim. Nem megyek bele ebbe most, de így van. Becsületnek és morálnak kellene lennie ebben a sportban, mikor kiállsz harcolni valaki ellen.”

Dillashawból év elején még úgy festett, hogy két divíziós bajnok is lehet, elvileg nyáron védhette volna meg harmatsúlyú címét, egy visszavágó során, Henry Cejudo ellen.

Most pedig nagyon úgy fest, hogy Henry átveheti a szerepét, ugyanis a UFC 238-ra már hivatalos is a Cejudo – Marlon Moraes harc.

T.J. pedig a legfrissebb hírek és rebesgetések után úgy fest, hogy visszamenőleg egy évig semmit sem tehet, csak karrierje romjain ülve keresheti, mivel bukott meg, mikor naponta szó szerint, több tucat kiegészítőt tömött magába.

A cikkhez tartozó képet szeretném megköszönni, egy fantasztikus szabadúszó fotós kollégának, akivel a Londoni gála során ismerkedtem meg.

Billy Cleary-ről van szó, nem mellesleg Nathaniel Wood személyes fotósa, akinek további munkáit az alábbi platformokon tekinthetitek meg:

instagram.com/photosbybc_//www.photosbybc.com/

All props, credits and thanks to Billy Cleary, for the photo of the article.


Szólj hozzá