Meg kellett műteni Vasyl Lomachenkoót, de jó hírünk is van a P4P királyról

Meg kellett műteni Vasyl Lomachenkoót, de jó hírünk is van a P4P királyról


Három súlycsoport királyának lenni nem könnyű dolog, ez most is megmutatkozott.

De úgy királynak lenni, hogy Jorge Linarest szétszakadt vállal kiütni? Az azért emel az ember amúgy sem kicsi ázsióján.

Ugyanis ez történt Vasyl Lomachenko úrral is.

Még május 12-én győzte le egy irdatlan jó és izgalmas csatában, a WBA könnyűsúlyú bajnokát Jorge Linarest, azóta pedig relatíve csend uralkodott körülötte.

Ugyan a Manny Pacquiao elleni szuperfight csak egy gyenge pletyka, visszatérésének időpontja is megvolt már, augusztus 25-re esett a dolog de új ellenfele akadt.

A rehabilitáció.

Ugyanis itt pontosan láthatjuk, hogy mi történt Loma jobb vállával.Simán szétszakadt benne a porc (Labrum) melyet egy MRI is megerősített, a beavatkozásra pedig tegnap sor is került.Bob Arum, a Top Rank Boxing főfejese, Loma promótere kicsit részletesebben is beszámolt a dologról:

”Elég tisztán látszik, hogy súlyos helyzettel álltunk szemben. Az ilyen jellegű szakadások megesnek, de Vasyl esetében fordítva történt a dolog, tehát a megszokotthoz képest is nehezebb volt a helyzet. De a beavatkozás sikeres volt.”

View this post on Instagram

I like this outfit 😎 what do you think?

A post shared by LOMA (@lomachenkovasiliy) onA jó hír pedig ez:

”Ha minden jól halad, nem lesz hátráltató körülmény, akkor december 8-án újra láthatjuk majd Vasylt. Letette a WBO junior könnyűsúlyú címét, hogy új súlycsoportjában keressen magának kihívásokat.”Ha mosolyog a király, a népe is boldog:Ki ellen néznétek meg, a modern kori ökölvívás királyát legközelebb?


Szólj hozzá