Martin Nguyen továbbra is a három világbajnoki címről álmodik
MMA

Martin Nguyen továbbra is a három világbajnoki címről álmodik


Martin Nguyen egy tucatnyi meccsel a háta mögött már territoriális legendának számít.

Az ázsiai MMA színterén elérte azt, melyre ilyen magas szinten egy évtizede nem volt példa.

Nguyen ugyanis Dan Hendersonhoz hasonlóan két súlycsoport bajnoka volt egy időben.

Két hónappal ezelőtt a világ szájtátva figyelte, hogy Nguyen befogyaszt 135 fontba ahol talán a UFC berkein kívüli legjobb harcos, Bibiano Fernandes ellen állt ki, a harmadik bajnoki övért.

Egy kiélezett, 25 percig tartó ötmenetes csatában ugyan megosztva alulmaradt, de nem tett le a mesterhármasról.

Viszont most más dolga van.

Első címvédésére készül, az ellen a Christian Lee ellen, akit lassan két éve kopogtatott le.

Szóval a tét szinte már dupla, a pehelysúlyú öv mellett a rivalizálás is a vállait nyomhatja.

De halljuk mit mond ő, alig 72 órával első címvédése előtt.
”Először is a harmatsúlyú címről szeretnék beszélni. Az egyetlen logikus dolognak a visszavágó tűnhet. Vékony döntés volt, a bírák neki adták a meccset, én meg továbbléptem. De ha Bibiano akarja a második harcot, benne vagyok. Ha meg nem, akkor Kevin Belingon úgyis ki fogja ütni. Az első meccsük óta ötöt nyert Kevin, ebből három kiütéssel sikerült. Vagy Kevin, vagy én jönnénk Fernandesnek. De rajta múlik. Bajnokként az ő térfelén van a labda. ”

Pénteken az ötödik olyan mérkőzése jön, ami valamilyen címért folyik.
”Két évvel ezelőtt már harcoltam Christian ellen. Azóta úgy érzem, egy új harcossá sikerült fejlődnöm, építettem a tudásom. De még így is jelenleg én vagyok az underdog. Négy meccséből négyet nyert, 100% befejezési rátával. Plusz a testvére, az atomsúlyú bajnok Angela van a főmeccsben. Hatalmas momentum van az egész család mögött. Még szép, hogy én vagyok a bukiknál az esélytelenebb.”

Az est óriási intrikája még az, hogy Eduard Folayang is harcol a gálán, akitől Nguyen a 155 fontos címet vette el még tavaly év végén, annak ellenére, hogy nagyon jó barátok.

”Eduardot kiütötték az utolsó meccsén. Én voltam az elkövető, szóval kell még neki pár meccs míg újra találkozhatunk, de Shinya Aoki is itt lesz és ha nyer Rasul Yakyaev ellen, akár még Eduarddal is összefuthat.”

Töménytelen sztori, összeköthető pont van tehát az egész Unstoppable Dreams gálán, melyet péntek délután egy órától nézhettek meg majd, a ONE alkalmazásán belül, ingyen és bérmentve:A gála komplett felhozatala itt elérhető:Míg a részletesebb elemzésért ide kattintsatok:Szólj hozzá