Machida visszatért, de szokásához híven rendkívül szerény maradt
MMA

Machida visszatért, de szokásához híven rendkívül szerény maradt


Lyoto Machidának nem volt célja a Vitor Belfort előtti leborulással és tiszteletadással.

Az eset ugyanis ösztönből jött, de arra pontosan jó volt az év eddigi egyik leglátványosabb KO-ja, hogy a Sárkány visszatérését bebiztosítsa.

Hat percnyi farkasszemezés után jött az úgynevezett crane-kick, mely mindkét harcosban ébresztett emléket.

Belfort a második ilyen jellegű vereségét könyvelhette el (Anderson Silva volt az első), Lyoto pedig szintén ugyanezzel a mozdulattal búcsúztatta Randy Couture legendás karrierjét.

Hallgassuk a Sárkányt:

”Nem terveztem a rúgást, csak lecsaptam a lehetőségre. Adta magát a helyzet. Mozogtam, kamuztam a mozgást addig, amíg hirtelen meg nem láttam a rést a pajzson. És akkor cselekedtem.”

Ezután jött az, amit több fotó is megörökített. Lyoto térdre rogyott, kezeit a derekára tette, a munkáját elemezte, továbbá magánál van-e honfitársa.

Bármennyire is gengszter-badass momentum volt, nem ilyen szándékkal történt.

”Abban a pillanatban arra gondoltam, tisztelem az ellenfeleimet, mert a harc ezt tanítja elsősorban. Tiszteld az ellenfeled és hajolj meg előtte, ha olyan van. Ha nyersz, ha veszítesz, a tisztelet az ellenfeled iránt rendkívül fontos. Vártam mit reagál Vitor, de amint láttam, hogy semmit nem fog tudni, a térdeimre rogytam és az ember meg a profi harcos előtt tisztelegtem.”

Ez a győzelem az első kiütéses volt 2014 óta amikor, C.B. Dollawayt 65 másodperc alatt verte rommá.

És inkább ez a tény a fontosabb, nem az év végi összefoglalókban való fix részvétel, ugyanis...

”Visszatértem. Teljes mértékben készen állok a következő ellenfelemre.”

A Sárkány most már arra utazik, hogy minél hamarabb újra cím közelbe kerüljön, meg végleg kijavítson egy három meccses bukó sorozatot, melyeket olyan nevek ellen szerzett mint Luke Rockhold, Yoel Romero vagy Derek Brunson.

Nem mellesleg több mint két éve először van két zsinórban szerzett győzelme. Mark Munoz és Gegard Mousasi maradtak akkor alul ellene.

Bár a Bisping kihívást komolyan gondolta, nem menne fel 205 fontba még egyszer, ahol a Gróf szeretne már meccselni, de egy catchweightben bármikor benne lenne. Mondjuk 195 font, az úgy reális is.

Ha én lennék a meccsszervező, megcsinálnám a Chris Weidman elleni visszavágót a UFC 175-ről, de ha Weidman nem egészséges még mindig, meg igazi kihívás kell és mérce... Akkor marad David Branch.

Szerintetek mi a Sárkány útjának következő állomása?


Szólj hozzá