Kiütéses vereség, apja és nagyapja halála után győztesen tért vissza Frankie Edgar
MMA

Kiütéses vereség, apja és nagyapja halála után győztesen tért vissza Frankie Edgar


A két, Brian Ortega által befejezett 145 fontos kiválóság relatíve későn bejelentett meccse váltotta ki az egyik legnagyobb intrikát az idevezető úton.

Cub Swansonról tudtuk, hogy lejárt a UFC szerződése és több szervezettel is tárgyalásokat folytatott, hovatovább az egyikhez majdnem alá is írt. Meg nem erősített információk szerint, ez majdnem a WSOF-ből Professional Fighter League névre váltó szervezet volt az.

A másik, kicsit kellemetlen szálka, Frankie Edgar szinte hihetetlen hamari visszatérése. Edgart még a múlt hónapban ütötte ki úgy Ortega, hogy a lába elemelkedett a földtől, de szinte azonnal meccset is kért.

Frankie nem fiatal már, 36 évesen szinte csak egy azonnali győzelemmel térhetett volna vissza a címmeccsért sorban állók közé. Továbbá ez a meccs egy visszavágó is volt, még 2014 végéről, mikor Edgar a földrevitelekkel és rongybabázással elintézte az akkor zsinórban hatot nyerő Swansont.

A mérkőzés ugyan nagyon jó volt, Swanson valamiért nem vette elő olyannyira ismert extravagáns támadásait, hanem inkább arra játszott, hogy Edgar ne ismételhesse meg a 2014-es meccs eseményeit. Viszont a bibi csak annyi, hogy ez ugyan valóban fenomenálisan sikerült Cubnak, más nem.

Edgar pont azzal a magabiztos paraszthajszálnyi egy ponttal volt jobb három menetben riválisánál, mint kellett. Tette ezt a hazai közönsége által végig éljenezve és imádva. Ugyan szerintem a 30-27 mindhárom bírónál egy picit túlzás, de nem kérdés ki nyerte az összecsapást.

Cub minden dicséretet megérdemel, mert megpróbált alkalmazkodni, de egyszerűen nem volt meg benne az a plusz, kreativitás, robbanékonyság, ami a testileg lelkileg megsebzett Frankie elejtéséhez kellett volna.

A pehelysúly továbbra is egy cápákkal sűrűn ellátott medence, viszont legalább megatuti lett Max Holloway és Brian Ortega meccse a UFC 226-ra. Az, hogy Swansonra mi vár, nagy kérdés, de Edgarra minimum év végéig tartó pihenő, ha már ekkora vereség és magánéleti csapások után is ilyen rendíthetetlen tudott maradni.

Személyes megjegyzés: Ha Cub a komplett utolsó menetet úgy csinálja, ahogy az utolsó percet, akkor épp egy Edgart sajnáló cikket fejeznék be.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá