Kipontozta Mark Hunt-ot, majd kihívta Robert Whittaker-t Paul Gallen

Kipontozta Mark Hunt-ot, majd kihívta Robert Whittaker-t Paul Gallen


Egy igazi indulatmeccs zajlott le az elmúlt órákban a világ túloldalán. A Sydney-ben megrendezett bokszgálának főmeccsén a UFC és a PRIDE egykori vasállú versenyzője, Mark Hunt (0-2-1) ugrott össze a visszavonult rögbissel és profi ökölvívóval, Paul Gallen-nel (10-0-1).

A két rivális nem kedvelte egymást, már a mérkőzés előtt egymásnak ugrottak volna, ha nincsenek ott még emberek körülöttük. Hunt 2, Gallen 1 év kihagyás után tért vissza a küzdőtérre, bár Hunt 2000 óta nem bokszolt, de most végre nem kellett szarakodnia a földreviteli kísérletek kivédésével.

Ha a rövid összefoglaló érdekel: Gallen megtartotta veretlenségét.

Ha a bővebb: hat kőkemény menetet vívtak, és mindketten jól állták az ütéseket. Ugyan Hunt állt közelebb ahhoz, hogy idő előtt befejezze a mérkőzést – a második és a negyedik menetben például komolyan megingatta Paul-t, akár finiselni is tudta volna a másodikban, de valamiért nem élt a lehetőséggel –, ám Gallen többet dolgozott és talált. Mivel ebben a szabályrendszerben ez utóbbit jobban értékelik, végül Paul-t hirdették ki győztesnek egyhangú pontozással.

Az ausztrál bemutatta, hogy óriási szíve van, hiszen hatalmasakat kapott, ennek ellenére ment előre, mint egy gép. A végén csak 7 évvel fiatalabb és sok kilóval könnyebb Paul arcán volt jelentős sérülés.

A találkozó highlight videója itt:A nyertes fél azt mondta, fogalma sincs, mi találhatta el ennyire keményen a második menetben, arra sem emlékszik, hogy a földre került-e az ütéstől vagy sem, és hogy Hunt hibája, hogy nem végezte ki őt. Hát igen: még akkor sem kellemes élmény a "A Szuper Szamoai" ellen bunyózni, ha történetesen már elmúlt 46 éves.

Bár vitatható a pontozás eredménye, Hunt szerint fair döntés született, és gratulált legyőzőjének.

Gallen a meccs után kihívta Robert Whittaker-t, a UFC egykori középsúlyú bajnokát, aki ugye honfitársa:
“Csakis tiszteletet érzek Rob iránt. Elég jól ismerem. De tudom, hogy megverem. Úgy megverem, ahogy Mark Hunt-ot. Keményen készülök majd az összecsapásra, tudom, mit kell majd tennem ellene a ringben. Szét fogom zúzni.”


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá