Khabib: Világkörüli turné, PR nyomás, McGregor harc – be kell fejeznünk ezt!
MMA

Khabib: Világkörüli turné, PR nyomás, McGregor harc – be kell fejeznünk ezt!


Khabib Nurmagomedov révbe ért.

Hatalmas huzavona, dráma, kieső ellenfelek, hosszú éveken és túl sokáig tartó utazás után tegnap hajnalban a 155 fontos kategória királyává vált.

És ugyan Al Iaquinta elleni meccse után nem Conor McGregor volt az első név, aki eszébe jutott, nem kellett sokáig várni erre a kihívásra sem.

”Be kell fejezni és lezárni ezt az ügyet. Mert egy csirke. Be kellene fejeznie a Burger Kingben eszegetést. Harcolni akar? Jöhet. Megtanítanám a jómodorra. Meg fogom változtatni ez a sportot, a játékszabályokat. Egy bajnok van, én. Nincs több kamu bajnok. Nincs több olyan, hogy valaki ne védené meg a címét, vagy valami hasonló baromság. UFC bajnok van, aki címet fog védeni. Harcoljunk meg.”

Azt tudjuk, hogy McGregor reakciója Khabib ellen finoman szólva is balul sült el. A busszal való harcában a jármű 24 órára clinchbe záratta az eszét vesztett írt. De Khabib akár az ír módszerét is vállalná.

”A ketrecben? Gyere. Vagy a ketrecen kívül, kamerák nélkül? Mondd, hogy hol és mikor. Mint férfi a férfival. Akkor jött amúgy is, mikor a legtöbb biztonsági volt körülöttünk. Minek jött egyáltalán? Mondd meg mikor és hol.”

Az biztos ez így egy hatalmas harc lenne, de az ír jelenlegi helyzete miatt nem biztos, hogy egyhamar újra harcolni fog.

”Én remélem, hogy fog még harcolni. Meg kell csinálnunk ezt. Nagy turnéval. Tokió, Dublin, Los Angeles, Rio. Nagy turné. Aztán az év végén majd találkozunk. Madison Square Garden? Vagy a Fülöp Szigetek? Esetleg Zaire? Elég ebből a kamuságból. Emlékeztek még a ”könyörögjetek” tweetjeire? Most már nem kell könyörögni neki.”

GSP vagy Conor? Conor vagy GSP? GSP, Conor? Conor, GSP?


Szólj hozzá