Khabib nyitott egy Conor elleni visszavágóra!
MMA

Khabib nyitott egy Conor elleni visszavágóra!


A UFC veretlen könnyűsúlyú bajnoka, Khabib "The Eagle" Nurmagomedov  (28-0) két éve fojtotta le Conor McGregort, élete legnagyobb ellenlábasát a UFC 229 gálán.

Óriási botrány keveredett az összetűzésből, érdemes feleleveníteni a történteket. A dagesztáninak azóta csak egy meccse volt (Conornak szintén, mivel mindkettejüket eltiltották egy időre a versenyzéstől), ezen megvédte címét Dustin Poirierrel szemben egy újsabb submission-ös győzelemmel.

Az ír sem tétlenkedett, ő Donald Cerrone-t verte meg, de ő TKO-val győzött az első menetben, simábban, mint Nurmagomedov (hozzá tartozik az igazsághoz, hogy Poirier sokkalta jobb harcos, mint Cerrone).

Folyamatosan szóban forgott egy visszavágó lehetősége, Dana White többször is elárulta, hogy a beszélgetéseik során Conor azt mondta neki, nagyon szeretne egy második esélyt a címszerzésre. Khabib azonban nem nagyon volt erre nyitott – egészen mostanáig.

A közösségi médiában "A Sas" azt írta, hogy egy feltétellel mégis hajlandó visszavágót adni az írnek, egy feltétellel: amennyiben előtte megveri Dustin Poiriert:
"Hadd térjen csak vissza, győzze le Dustint, aztán bunyózok vele, nem probléma" – írta Khabib.A dolog azért trükkös, mert Conor júniusban bejelentette visszavonulását, harmadjára. "The Notorious " azóta is tartja magát ehhez, ami kissé furcsa, hiszen a korábbi két "csá, visszavonulok" tweetje után szinte azonnal visszaszívta az egészet, és bejelentette visszatérését.

Az ír nemrég elárulta, hogy csatlakozik Charlène monacói hercegné csapatához, és lefut egy maratont. Na nem azért, hogy Nate-t utánozza (Nate triatlonozik MMA mellett) kardiófejlesztés céljából, hanem jótékonykodás miatt. A hercegné alapítványa ugyanis többek között a vízi sportokat igyekszik biztonságosabbá tenni, mert évente 300.000 ember fullad vízbe világszerte.

Conor még nem reagált Khabib kommentjére, de lehet, hogy örül neki, és ez talán megadja neki a kedvet a visszatérésre.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá