Khabib Nurmagomedov a Forbes lista élét is elfoglalta
MMA

Khabib Nurmagomedov a Forbes lista élét is elfoglalta


A UFC könnyűsúlyú bajnoka, Khabib Nurmagomedov rendkívül sikeres évet zárt, nem csak monetáris szempontokból, mivel az eddig is kuriózumnak számító veretlenségét is megőrizte, aminek függvényében a könnyűsúlyú övét is megvédte, nem is akármilyen stílusban.

A cikk most azonban más jellegű számokról kell, hogy szóljon és a jó öreg zöldhasú dollár kapja a főszerepet.

Khabib 2018-ban mutatott teljesítménye nem csak a könnyűsúly rangsorának legtetejére lőtte a dagesztáni birkózó fenomént, hanem a mindenki által jól ismert, Forbes orosz atlétáinak létrehozott „Na ki is a leggazdagabb?” kategória trónjára is felült.

A Forbes magazin ezt a presztízs elismerést a tavalyi év alatt elért, 11,5 dolláros bevétel alapján osztotta ki Khabib-nak, amelynek nagy része a Conor McGregor elleni októberben mutatott parádés győzelme után jött.

Ennek megfelelően Khabib a Forbes címlapjára is felkerült, amit a UFC elnöke, Dana White sem hagyhatott szó nélkül:Nurmagomedov az ún. „Top 40 under 40” listáján is az élen végzett. Ez a lista olyan 40 híres embert sorakoztat fel, akik 40 évnél fiatalabbak (innen az elnevezése).

A „Sas” becenévre hallgató ifjúkori medve idomár rappereket, pop sztárokat és jégkorong legendákat előzött meg, mint például Alexander Ovechkin vagy Oroszország egyik legismertebb pop sztárja Olga Buzova.

A még mindig csak 30 éves Khabib 2018-ban közel 75 000 cikkben szerepelt (ebben remélem a TDMG-s megjelenések is benne vannak –nagyon szívesen Khabib-) és 1,5 millióval gyarapodott a közösségi média követőinek száma. (szerk. az Instagram-on jelenleg több mint 15,5 millió követője van)

Mivel a Kedves olvasóink tudják, hogy Khabib nem is olyan régen egy új zsíros szerződést kötött a UFC-vel, így bizton állíthatjuk, hogy idén is lesz mit a tejbe aprítani.

Nurmagomedov legközelebb szeptember 7-én gyarapíthatja a vagyonát, amikor is szinte hazai pályán, Abu Dhabi-ban védheti meg a címét az amerikai „interim” bajnok, Dustin Poirier ellen. Ezt az összecsapást már sikerült kiveséznünk egy korábbi cikkünkben.

Nagyon úgy néz ki a dolog, hogy a UFC-t megörvendezte a sors egy újabb sztárral, akire az emberek kíváncsiak és aki két olyan óriási etnikumot képvisel, mint az oroszok, illetve muszlimok.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá